'Road to PyeongChang': Michelle Dekker live op Eurosport

donderdag 14 december 2017

Nadat Cheryl Maas (Big Air en slopestyle) en Niek van der Velden (Big Air) hebben voldaan aan de kwalificatie-eisen voor de winterspelen in Pyeongchang, is het nu de beurt aan snowboardster Michelle Dekker.

Dekker begint vrijdag 16 december bij de World Cup in Cortina d’Ampezzo aan haar 'Road to PyeongChang'. De verrichtingen van de 21-jarige in het Italiaanse skioord zijn vanaf 19.00 uur live te volgen op Eurosport 1 en de Eurosport Player.


Olympisch vuur
Als 17-jarig 'broekie' plaatste Dekker zich in 2014 verrassend voor de Spelen van Sotsji. Die brachten haar geen succes, maar wakkerden wel het olympische vuur aan. Haar favoriete onderdeel, de parrallelslalom, is van de Olympische kalender verdwenen, dus voor PyeongChang richt zij zich op de parrallelreuzenslalom.

Om zich te plaatsen voor PyeongChang moet Dekker in januari in de top-15 van de wereldranglijst staan. Dat houdt in dat ze bij alle World Cups goed moet blijven presteren.

Boarding to Korea
In de 8-delige serie Boarding to Korea volgt Eurosport vier snowboarders – Cheryl Maas, Michelle Dekker, Glenn de Blois en Niek van der Velden – van de Nederlandse Ski Vereniging op weg naar Pyeongchang. De aflevering van afgelopen week was geheel gewijd aan Michelle Dekker. Kijk deze episode hier terug: Aflevering 4 'Boarding to Korea'.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Hoofdinspecteur Vera Stanhope moet op moordonderzoek nadat de verkoolde resten van een lichaam worden teruggevonden in de verbrandingsoven van een slachthuis. Er is maar weinig forensisch materiaal voorhanden, maar al snel blijkt dat het slachtoffer Harry Fenton is, een gerespecteerd politieman van de dienst fraudebestrijding van de politie van Northumberland.
'Vera', om 21.15 uur op En.

Dossiers