Opening Uitmarkt 2019 bij de NTR op NPO 2

donderdag 22 augustus 2019

De Uitmarkt viert dit jaar haar 42e editie. Traditiegetrouw is de NTR live aanwezig en presenteert een vooruitblik op de hoogtepunten van het komend cultureel seizoen met muziek, dans, theater, cabaret, aanstormend talent en heel veel fragmenten uit nieuwe voorstellingen.

Op vrijdag 23 augustus presenteert Eric Corton – live vanaf het Museumplein in Amsterdam – het openingsprogramma van de Uitmarkt 2019. Een opwindende mix van cabaret, dans en muziekoptredens: zangeres Trijntje Oosterhuis zingt een duet met Vjeze Fur (De Jeugd van Tegenwoordig). De kijker krijgt een exclusief voorproefje uit de musical LAZARUS (het laatste meesterwerk van David Bowie, regie Ivo van Hove) door zangeres Noortje Herlaar. De nederbeatgroep The Kik zingt Boudewijn de Groot. We zien de hiphopsensatie Paradox-sal uit Frankrijk en de rauwe, soulvolle sound van zangeres Kovacs. En de Nederlandse brazilectroband Zuco 103 viert zijn twintigjarig bestaan met nieuwe muziek, samen met brassband The Originals.


Ook aandacht voor aanstormend talent van eigen bodem: singer-songwriter Judy Blank. Arabische klanken door de jonge musici van Julian Schneemann’s Caravan. Cabaretier Rayen Panday geeft zijn eigen kijk op de stand van het land. En de Rotterdamse rapper Winne bouwt een feestje met zijn single ‘RCL’. Dit allemaal onder begeleiding van de meest swingende bigband van Nederland, New Cool Collective.

Met o.a. Trijntje Oosterhuis, Vjeze Fur, The Kik en Noortje Herlaar. Gepresenteerd door Eric Corton.

'Opening Uitmarkt 2019', vrijdag 23 augustus om 21.10 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Een maand lang zullen de Roelvinkjes leven van een bijstandsuitkering. Het gezin neemt hun intrek in hun nieuwe woning.

'De Roelvinkjes: Effz Geen Cent Te Makken', om 21.30 uur op VIJF.

Dossiers