NPO 3FM eert Nederlandse artiesten in coronatijd met 3FM Awards

dinsdag 1 september 2020
Foto: © NPO 3FM Awards

Dinsdag maakte 3FM-dj Sander Hoogendoorn in de ochtendshow 'Sanders Vriendenteam' bekend dat 3FM op donderdag 1 oktober een unieke editie van de 3FM Awards organiseert.

De awardshow is een eerbetoon aan wat er op muzikaal gebied gebeurde in dit moeilijke jaar: artiesten van Nederlandse bodem die livestreams organiseerden, muzikale initiatieven bedachten of ondanks alles toch nieuwe tracks uitbrachten.


Deze editie van de 3FM Awards gaat de boeken in als een bijzondere: voor een klein publiek, met exclusieve sessies van Nederlandse artiesten die het afgelopen jaar de aandacht op zich wisten te vestigen. Vanuit het Patronaat in Haarlem reiken 3FM-dj’s awards uit in drie speciale categorieën, in het leven geroepen om de acts in Nederland te eren en te steunen: Beste Track, Beste Livestream en Beste Muzikale Initiatief. Om er voor de genomineerden én de luisteraars een mooie avond van te maken, kunnen zij via 3FM tickets winnen om als één van de weinigen de exclusieve optredens bij te wonen.

Unieke locaties
Niemand minder dan DI-RECT, Typhoon, 3FM-talent Wies en de nummer één van de 3FM Live List 2020, Eefje de Visser, treden op tijdens de awardshow. De acts, allen genomineerd voor een 3FM Award, verzorgen de sessies vanaf bijzondere locaties in Nederland waar tijdens de live Awardshow regelmatig naartoe wordt geschakeld. Tickets voor deze exclusieve sessies zijn vanaf maandag 7 september te winnen op 3FM, via 3fm.nl/awards of de social media kanalen. De eerste kaarten voor DI-RECT worden van 7 tot en met 14 september weggegeven.

Genomineerd voor Beste Track zijn…
Vanochtend zijn in de ochtendshow 'Sanders Vriendenteam' de genomineerden voor Beste Track bekend gemaakt:

DI-RECT – Soldier On
EUT – Had too much
Snelle – Smoorverliefd
Duncan Laurence - Someone Else
Eefje De Visser - Oh
Kensington - Uncharted
Wies - Radio Stilte
Typhoon - Alles Is Gezegend
Someone - You live in my phone
Chef’Special - Maybe This Is Love

Timur Perlin maakt vanmiddag de genomineerden in de categorie Beste Livestream tijdens zijn lunchshow bekend, Frank en Eva doen hetzelfde voor de categorie Beste Muzikale Initiatief tijdens de middagshow. Stemmen kan vanaf vandaag 17.00 uur via 3fm.nl/awards.

Schaal van Rigter
Naast de 3FM awards reikt de zender ook de Schaal van Rigter uit aan het meest gedraaide liedje van Nederlandse bodem in het afgelopen jaar. Ook ontvangt 3FM-talent Wies de officiële 3FM Talent Award, die de band begin dit jaar op Noorderslag al kreeg toegekend.

Volg de 3FM Awards hier
De 3FM Awards zijn donderdag 1 oktober live te volgen via 3FM, 3fm.nl en de social media kanalen van 3FM.

3FM Awards 2020
De 3FM Awards zijn publieksprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten, gekozen door het publiek. De awardshow vindt plaats op donderdag 1 oktober, waar vanwege de coronamaatregelen maar een beperkte hoeveelheid mensen bij mag zijn. Luisteraars kunnen vanaf vandaag via 3fm.nl/awards de winnaars bepalen in de volgende categorieën: Beste Track, Beste Livestream en Beste Muzikale Initiatief. De Schaal van Rigter is de 3FM Award voor de meest gedraaide Nederlandse track. De uitreiking van de 3FM Awards zijn op 1 oktober live te zien via NPO 3FM, 3fm.nl en via alle social media-kanalen van NPO 3FM te volgen.

Persbericht NPO 3FM
https://www.npo3fm.nl
radio3fm
npo3fm

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

De succesvolle spoedarts Vanessa Turner woont al enkele jaren in Los Angeles. Dit jaar wil ze de kerstdagen voor het eerst sinds lang nog eens bij haar familie doorbrengen en ze keert terug naar haar geboortestadje. Daar krijgt ze te horen dat haar vader Bruce, een huisarts, besloten heeft om zijn praktijk stop te zetten. Stilletjes hoopt hij dat Vanessa de praktijk zal verderzetten. Bovendien krijgt Vanessa opnieuw gevoelens voor haar grote jeugdliefde Mitch. Dit alles plaatst haar voor een groot dilemma: terugkeren naar Los Angeles en daar een mooie promotie binnenhalen, of in haar geboortedorp blijven en een nieuw leven opbouwen.

'The Christmas Cure', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers