Nieuw seizoen 'Salvage Hunters' op Discovery

woensdag 11 december 2019

Om het beste antiek te vinden, kijkt antiekhandelaar Drew Pritchard verder dan zijn eigen Engeland. Hij weet dat als hij zijn klanten moet blijven verrassen, dat hij ook items van over de grens moet aanbieden.

Daarom steekt hij in de eerste aflevering van 'Salvage Hunters' het kanaal over om zijn slag te slaan in Frankrijk, de bakermat van de brocante. 'Iedereen die niet in Frankrijk woont, wil een stukje Frankrijk', weet Drew. Dat is waarom de Franse spullen zo populair zijn. 'En ook omdat ze enorm stijlvol zijn.'


Hij begint zijn zoektocht samen met zijn partner T. in Parijs waar ze de beroemde Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen aandoen, de grootste rommelmarkt ter wereld. Maar rommel kun je het niet noemen wat er wordt aangeboden. Drew vindt er een groenleren fauteuil uit de jaren tachtig, onderwijsmateriaal uit de laat 19e eeuw en een grappig antiek reclamebord van een bakker. Met een halfgevulde wagen rijden ze daarna door naar Normandië om een grote handelaar te bezoeken die een loods vol bijzondere spullen heeft.

Drew kijkt zijn ogen uit en weet een paar mooie items te scoren voor een scherpe prijs. Onder meer een bakkersrek, een zinken beeldje van een voetballer en een set kleurrijke potten die zo lijken te zijn weggelopen uit een schilderij van Van Gogh. Het wordt zo een meer dan een geslaagd tripje voor de ervaren Salvage Hunter.

'Salvage Hunters', vanaf donderdag 12 december om 20.30 uur op Discovery.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Jaak Van Assche als Fernand in 'F.C. De Kampioenen'

Carmen en Xavier zijn zondag vijfentwintig jaar getrouwd. Carmen verwacht dan ook iets heel speciaals. Xavier is dat echter vergeten en is te veel in paniek om nog iets te verzinnen. Carmen denkt echter dat Xavier komedie speelt en bereidt zich dan ook voor op de verrassing van haar leven. Boma wordt ereburger, maar dit mag nog niet geweten zijn. Hij verneemt van Bieke dat de ereburger een ballonvlucht aangeboden krijgt. Het probleem is dat hij ongelooflijk veel last van hoogtevrees heeft. Boma wil zich echter niet laten kennen.

'F.C. De Kampioenen', om 20.10 uur op En.

Dossiers