Nieuw ondernemersrealityprogramma 'De Groei Challenge' bij RTL Z

maandag 24 oktober 2016

In 'De Groei Challenge', vanaf dinsdag 25 oktober te zien bij RTL Z, gaat presentator Rens de Jong op zoek naar succesvolle ondernemers met een concrete groeiambitie.

Deelnemers van het programma krijgen de unieke kans om hun bedrijf én groeiplannen te presenteren aan een jury van drie doorgewinterde entrepreneurs. Met de professionele begeleiding van dit succesvolle trio worden ze uitgedaagd om hun potentie waar te maken.


Uit maar liefst vijfhonderd aanmeldingen zijn negen ondernemingen geselecteerd die hun plannen mogen presenteren aan de ondernemende jury, bestaande uit Ruud Hendriks, Sabien Duetz en Marco Aarnink. Ruud Hendriks heeft vele stenen verlegd in de mediawereld en stond aan de wieg van RTL. Als radio- en televisiepresentator, journalist, manager én ondernemer heeft hij zijn sporen dik verdiend. Ruud is mede-oprichter van Startupbootcamp Global, Innoleaps B.V. en The Talent Institute. Sabien Duetz is ondernemer met een stoere en vrouwelijke stijl. Ze is eigenaresse van BIEN total brand concepts: een trend, marketing- en conceptbureau. Haar roots liggen bij een echte retailfamilie. De enthousiaste ondernemer Marco Aarnink is met zijn 31 jaar al één van Nederlands meest succesvolle ondernemers. Het door hem opgerichte Drukwerkdeal.nl (Printdeal) werd in 2014 voor tientallen miljoenen verkocht aan het beursgenoteerde Cimpress N.V.

Van de negen bedrijven gaan slechts drie door naar de volgende ronde van dit ondernemersrealityprogramma. Deze ondernemers gaan twee maanden lang keihard aan de slag om verschillende targets te behalen, die iedere aflevering voor hen worden opgesteld. Uiteindelijk maakt de jury de beslissende keuze welke ondernemer het beste resultaat heeft neerzet en daarmee 'De Groei Challenge' wint.

In de eerste aflevering nemen de bedrijven Frietboutique, Catering Lokaal en Naron het tegen elkaar op. Tijdens hun pitch legt de jury hen het vuur aan de schenen. Hoe reageren de ondernemers op dit vragenvuur? Hebben ze alle antwoorden paraat of staan ze met een mond vol tanden? En weten ze hun plannen en doelstellingen goed te presenteren? Alleen het bedrijf waar de jury de meeste potentie in ziet mag zich opmaken voor het coachingstraject van 'De Groei Challenge'.

'De Groei Challenge' wordt geproduceerd door Zodiak Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door de Kamer van Koophandel en NL Groeit.

'De Groei Challenge', vanaf dinsdag 25 oktober wekelijks om 22.00 uur bij RTL Z.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Alloo bij de Wegpolitie' (foto: VTM - © DPG Media 2019)

Een dag na de tiende flitsmarathon toont Luk hoe de politie n de bekeurden zo'n actiedag beleven. Luk volgt de wegpolitie in het noorden van de provincie Antwerpen en daar blijken nogal wat Nederlanders n toeristen te snel te rijden. Ze worden meteen bekeurd. Een Chinese bestuurder heeft bij de flitsmarathon de twijfelachtige eer de eerste Chinees te zijn die in Alloo bij de Wegpolitie op de bon vliegt wegens te snel rijden. Alloo en zijn agenten hebben al veel meegemaakt op de baan, maar een trucker die gewoon op de smalle middenberm van een autostrade parkeert om daar de nacht door te brengen, dat nog niet.

'Alloo bij de >Wegpolitie', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers