Nhung Dam, John Buijsman, Eva Vriend en Brenda Stoter Boscolo in 'Kunststof Radio'

zondag 9 augustus 2020
@ NTR 2019

Actrice en theatermaker Nhung Dam heeft de afgelopen maanden elke dag gelopen. Met het aantal afgelegde kilometers zou ze op SiciliŽ aangekomen kunnen zijn, al heeft ze in werkelijkheid Amsterdam niet verlaten.

De voorstelling '3 miljoen voetstappen naar Sicilië' is een ode aan de fantasie. Over zoeken naar geluk, leven, onmacht en over schoonheid.


Presentatie: Antoinnette Scheulderman

Dinsdag 11 augustus: John Buijsman, acteur
Acteur en theatermaker John Buijsman speelt de voorstelling 'Cosmic Cowboy' in tuinen, op een eiland en een golfterrein; op 14 verschillende locaties door het hele land. Over de man die als kind dacht eigenlijk cowboy te zijn. Buijsman speelde in diverse tv-series, films en commercials.

Presentatie: Gijs Groenteman

Woensdag 12 augustus: Eva Vriend, schrijver en historicus
Historicus en schrijver Eva Vriend is een boerendochter uit de Noordoostpolder, voorheen de Zuiderzee. In haar boek 'Eens ging de zee hier tekeer' staan Zuiderzeefamilies centraal; uit Urk, Volendam, Spakenburg en Wieringen. Het boek is genomineerd voor de Libris Geschiedenisprijs 2020.

Presentatie: Gijs Groenteman

Donderdag 13 augustus: Brenda Stoter Boscolo, journalist
Brenda Stoter Boscolo is sinds kort columniste van het AD/Rotterdam, waar ze de verhalen dicht bij huis zoekt. De Rotterdamse journalist schrijft daarnaast vooral over het Midden-Oosten en was dit jaar genomineerd voor de Brusseprijs 2020 met haar boek 'Het vergeten volk'.

Presentatie: Antoinnette Scheulderman

'Kunststof Radio', maandag 10 augustus t/m donderdag 13 augustus tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 4 logo

Mills en Santana krijgen een bijzonder riskante missie voorgeschoteld: ze moeten in Noord-Korea een IsraŽlische wetenschapper bevrijden die al 29 jaar gevangen wordt gehouden. Kilroy wordt door een verzoek van Hart voor een moreel dilemma geplaatst.

'Taken', om 23.20 uur op VTM 4.

Dossiers