Negen SymfonieŽn van DvořŠk bij Brava

zondag 1 november 2015

Brava presenteert van maandag 2 t/m woensdag 11 november een prachtige reeks van de negen symfonieŽn van AntonŪn DvořŠk, in 2014 uitgevoerd door het Czech Philharmonic onder leiding van JirŪ BelohlŠvek.

De Tsjechische dirigent won in 1970 het nationaal dirigentenconcours in Tsjechië en werd voor twee jaar assistent-dirigent van de Czech Philharmonic. Hierna dirigeerde Belohlávek veel in Praag en was hij gastdirigent bij onder meer het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het BBC Symphony Orchestra. In 2010 werd aangekondigd dat hij terug zou keren naar de Czech Philharmonic, maar nu als chef-dirigent, wat heeft geleid tot deze prachtige reeks.


Op maandag 2 november gaat Brava om 20.30 uur van start met een documentaire over de totstandkoming van de serie. Vervolgens kunt u elke dag genieten van een Dvořák-symfonie. Voor Belohlávek zijn de anderhalf jaar die hij met de symfonieën van Dvořák heeft geleefd een ‘werkelijk prachtige periode’ geweest. Brava gunt haar kijkers dezelfde ervaring in de tien dagen van 2 tot en met 11 november. Meer informatie over deze uitzendingen is te vinden op bravanlklassiek.nl.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Amerika, eind jaren 30. Henri Young wordt in de gevangenis van Alcatraz opgesloten omdat hij vijf dollar heeft gestolen om zijn zusje eten te kunnen geven. Hij probeert te ontsnappen, maar wordt gevat en wordt het slachtoffer van gevangenisdirecteur Milton Glenn. Henry brengt drie jaar in een isoleercel door, wordt regelmatig geslagen en ziet geen greintje licht. Wanneer hij eindelijk de toelating krijgt om naar de andere gevangenen terug te keren, vermoordt hij degene die hem heeft verraden voor het oog van honderden getuigen. De gaskamer lijkt onafwendbaar. Henri zal immers voor moord met voorbedachten rade veroordeeld worden. Maar dan wordt zijn - naar alle schijn hopeloze - zaak toevertrouwd aan de beginnende advocaat James Stamphill.

'Murder in the First', om 23.25 uur op Eťn.

Dossiers