Namen NPO 3FM-dj's en volledige route '3FM Serious Request: The Lifeline' bekend

vrijdag 20 september 2019
Foto: © NPO 3FM 2019

Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen lopen bijna 500 km voor slachtoffers van mensenhandel.

De zes NPO 3FM-dj's die zich in de week voor kerst tijdens '3FM Serious Request: The Lifeline' inzetten voor het Rode Kruis zijn bekend: Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen lopen van Zeeland naar Groningen voor de slachtoffers van mensenhandel. Mensenhandel is een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft, waarvan het merendeel jongeren. Om deze slachtoffers te helpen kunnen luisteraars dit jaar voor het eerst onderdeel van de route worden door middel van een sponsorloop.


De drie dj-teams zetten mensenhandel op de kaart door te voet van Zeeland naar Groningen te trekken. Ze maken 24 uur per dag live radio en bezoeken de acties die luisteraars organiseren. Dit alles met één doel: het inzamelen van geld voor het Rode Kruis. In de week van 18 t/m 24 december lopen de dj's samen een route van bijna 500 km in totaal. Dit jaar wordt de route afgelegd als estafette en wisselen de dj's elkaar af bij zogenaamde chequepoints: feestelijke evenementen waar actievoerders en bezoekers naartoe kunnen komen om hun inzameling aan de actie te doneren. De chequepoints zijn gedurende de actie afwisselend te vinden in de volgende plaatsen:

Goes (aftrap 3FM Serious Request: The Lifeline)
Kruiningen
Bergen op Zoom
Roosendaal
Zevenbergen
Made
Waalwijk
Den Bosch
Oss
Grave
Nijmegen
Arnhem
Dieren
Zutphen
Laren (Gelderland)
Deventer
Raalte
Holten
Hellendoorn
Ommen
Zuidwolde
Pesse
Hooghalen
Vries
Groningen (eindshow 3FM Serious Request: The Lifeline)

Sharid Alles, zendermanager 3FM: 'Het doel van '3FM Serious Request: The Lifeline' blijft hetzelfde: zoveel mogelijk geld ophalen voor het Rode Kruis, deze keer zodat slachtoffers van mensenhandel geholpen kunnen worden. Luisteraars kunnen natuurlijk een plaat aanvragen of gewoon doneren, maar we juichen het ook toe als mensen zelf in actie komen of bieden op één van de vele bijzondere veilingitems. Dit jaar kunnen luisteraars ook meelopen met de dj’s op de route en zich daarvoor laten sponsoren door vrienden en familie of hun werk. Ik ben daar erg blij mee, want op deze manier komt '3FM Serious Request' dichterbij dan ooit en kun je als publiek echt onderdeel zijn van de actie.'

Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie over '3FM Serious Request: The Lifeline'. Vanaf vandaag kunnen daar ook acties aangemeld worden en kunnen luisteraars zich opgeven voor de sponsorloop.

Persbericht NPO 3FM
https://www.npo3fm.nl/
radio3fm
npo3fm

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

'Rhapsody in Blue', 'Porgy and Bess' 'Summertime'... de muziek van George Gershwin maakt al 80 jaar lang deel uit ons collectieve geheugen. En sinds 2015 is de komische musical gebaseerd op 'An American in Paris' al door vier verschillende gezelschappen overal ter wereld opgevoerd. Gershwin is meer dan ooit het middelpunt van de muzikale wereld, hij is het symbool van een succesvol 'Made in the US'-verhaal. George Gershwin, of de 'uitvinder' van een aantrekkelijke, open, moderne en innovatieve Amerikaanse cultuur.

'Gershwin, Le Classique Américain', om 23.25 uur op Canvas.

Dossiers