Mounir Samuel, Nour-Eddine Jarram, Roel Maalderink en Sunny Bergman in 'Kunststof Radio'

zondag 29 november 2020
@ NTR 2019

Journalist en schrijver Mounir Samuel schreef een nieuw boek, 'Noodzakelijke gesprekken'. Vijftien spraakmakende interviews over de grote vragen van deze tijd, waarin hij geen ongemakkelijk thema of maatschappelijke uitdaging uit de weg gaat.

Ook presenteert Samuel het literaire tv-programma 'De Nieuwe Wereld'.


Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Dinsdag 1 december: Nour-Eddine Jarram, kunstenaar
Enschedese kunstenaar Nour-Eddine Jarram exposeert in Rijksmuseum Twente met de solotentoonstelling 'Beeldenstorm'. In zijn werk corrigeert hij de geschiedenis, niet door beelden neer te halen, maar door nieuwe monumenten te bouwen. Jarram kwam eind jaren zeventig vanuit Marokko naar Enschede om te studeren aan de kunstacademie AKI.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 2 december: Roel Maalderink, programmamaker
Programmamaker Roel Maalderink maakt sinds 2017 de satirische online serie 'Voxpop'. Een wekelijkse knipoog naar het nieuws waarin hij samen met de man op de straat maatschappelijke thema’s bespreekt op een spraakmakende manier. Daarnaast presenteert hij 'De ochtendshow to go’'op de site van het AD en maakt hij o.a. de 'De Speld' podcast.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 3 december: Sunny Bergman, documentairemaker  
Sunny Bergman maakte een nieuwe documentaire, 'Oproerkraaiers'. Daarin onderzoekt ze het hedendaagse activisme en de relatie met maatschappelijke verandering. Ze trok daarvoor op met een breed scala aan activisten, van de boeren tot Black Lives Matter. Eerder maakte ze o.a. de documentaires 'Beperkt houdbaar' en 'Wit is ook een kleur'.

Presentatie: Gijs Groenteman

'Kunststof Radio', maandag 30 november t/m donderdag 3 december tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

John McClane reist af naar Rusland om zijn vervreemde zoon, Jack McClane, te helpen. Die is betrokken geraakt bij de gevangenisuitbraak van een Russische leider die een staatsgreep wil plegen. Vader en zoon moeten alles op alles zetten om zichzelf en elkaar in leven te houden en de werelddemocratie te beschermen.

'A Good Day To Die Hard', film uit 2013 met oa. Bruce Wiilis, om 21.35 uur op VTM.

Dossiers