'Kunststof': Carel Kraayenhof, Ronald Giphart, Ellen Deckwitz, Sytze van der Zee

zondag 22 september 2019

De bekendste bandoneonist van Nederland, Carel Kraayenhof, staat nu niet alleen met muziek, maar met een voorstelling in de theaters: Lost Tango.

Met spel, dans, zang en muziek komt oude en nieuwe tango voorbij in het verhaal over het zinkend schip de Esperanza. Het ooit zo glamoureuze cruiseschip waar de muziek van Papa Tango hoogtij vierde, heeft zijn beste tijd gehad.


Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 24 september: Ronald Giphart, schrijver
Deze week verschijnt de nieuwste roman van schrijver Ronald Giphart: Alle Tijd. Hij neemt ons mee in de geschiedenis van zes vrienden. Het begon met ontelbare avonden in hun stamcafé, nu zijn ze onderweg naar Duitsland om nog één weekend samen te zijn voordat ze het contract voor de verkoop van de brouwerij tekenen. In de jaren 90 brak Giphart door met zijn debuutroman Ik ook van jou.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 25 september: Ellen Deckwitz, dichter
Morgen verschijnt de bundel Hogere natuurkunde van dichter Ellen Deckwitz. Bij het overlijden van haar Indische grootmoeder ontdekt ze dat ze de enige in haar familie is die haar levensverhaal heeft gehoord. Na gesprekken met mensen die wortels hebben in voormalig Nederlands-Indië, schetst ze de gevolgen van een oorlog in verhaal en gedicht.

Presentatie: Gijs Groenteman

Donderdag 26 september: Sytze van der Zee, journalist en schrijver
Het nieuwe boek van Sytze van der Zee, Wij overleefden, vertelt de verhalen van de laatste groep overlevenden van de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van gesprekken met de hoofdpersonen komen gebeurtenissen aan bod die van de naziterreur de meest dramatische en traumatische periode uit de Nederlandse geschiedenis hebben gemaakt.

Presentatie: Antoinnette Scheulderman

'Kunststof Radio', maandag 23 t/m donderdag 26 september tussen 19.30-20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

Voormalig special forces-soldaat Jack Tuliver is de laatste jaren aan de slag als professioneel dief op het Europese vasteland. Zijn nieuwste opdracht bestaat erin drie geldwagens te bestelen, die samen de opbrengsten van 20 casino's vervoeren. De overval krijgt echter een verrassende wending wanneer een derde partij zich in de strijd mengt. Tuliver kan ontsnappen maar neemt - zonder hij het goed en wel beseft - een kostbaar schilderij van Van Gogh mee. De criminelen die hij net heeft afgeschud, willen het - koste wat het kost - in handen krijgen, terwijl ook de Roemeense politie en zelfs de NAVO zich met de kwestie bemoeit.

'7 Seconds', om 20.40 uur op CAZ.

Dossiers