Kiran Jethwa gaat op een culinair avontuur in 'Fearless Chef'

Vanaf 2 november keert avonturier en chef-kok Kiran Jetwa terug op 24Kitchen met de nieuwe tiendelige serie 'The Fearless Chef'.
Met een onuitputtelijke passie voor nieuwe ingrediënten en een onlesbare dorst naar avontuur, springt deze onverschrokken chef diep in de culinaire gevarenzone. Kiran gebruikt al zijn denkvermogen, vaardigheid en fantasie om nieuwe gerechten te ontdekken op 's werelds moeilijkst begaanbare terreinen. Hij vangt wilde vossen met de hulp van arenden in Mongolië, duikt zonder ademhalingsapparatuur naar ongekende diepten op jacht naar tonijn uit de Quirimba-archipel en verzamelt honing op duizelingwekkende kliffen in Nepal. Kiran speelt Russisch roulette om aan voedsel te komen dat zowel dodelijk als een delicatesse kan zijn.
Cocablad als ingrediënt
In de eerste aflevering reist Kiran naar Bolivia en helpt mee met de oogst van één van 's werelds meest controversiële gewassen: de cocaplant, het hoofdingrediënt voor cocaïneproductie. Maar Kiran is geïnteresseerd in het culinaire gebruik van de plant voor kruidenthee, voor het koken en als stimulerend kauwmiddel. Zijn Boliviaanse avontuur leidt hem van de hoofdstad La Paz naar het hoge Altiplano-plateau in de Andes en de diepten van de Yungas-vallei. Hier ontmoet hij lokale cocaboeren en oogst hij cocabladeren op steile hellingen, voordat ze getransporteerd worden via geïmproviseerde zip-lijnen. Zijn eindbestemming is de markt in La Paz, maar eerst moet hij langs de duizelingwekkende en beruchte 'Road of death', waar de afgelopen jaren honderden levens zijn verloren. Eenmaal veilig terug maakt hij zijn eigen gerecht met als ingrediënt cocabladeren.
Afrikaanse chef-kok
Kiran Jethwa is een kleurrijke en ambitieuze Keniaan geboren in Nairobi. Hij heeft een Engelse moeder en een vader uit India, waardoor de invloed van twee culturen duidelijk in zijn kookstijl zijn terug te zien. Na zijn studie hospitality management in Manchester reisde hij de hele wereld over, waaronder de VS, Italië, Frankrijk, Zuid-Afrika, Zuidoost-Azië, Zuid- en Midden-Amerika en Australië. Thuis tijdens zijn jeugd speelde eten altijd een grote rol, en zijn familie maakte heerlijke gerechten die ook hebben bijgedragen aan zijn kennis over de culinaire wereld.
Voor 24Kitchen maakte hij drie seizoenen van het programma 'Tales From The Bush Larder', waarin hij exotische smaken van de fascinerende Afrikaanse cultuur ontdekte. Momenteel is hij chef-kok en eigenaar van het beste visrestaurant in Nairobi 'Seven Seafood & Grill'.
'Fearless Chef', vanaf 2 november elke werkdag om 20.10 uur op 24Kitchen.