TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM lifeVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVnjam!BBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:05 Guillaume's Paris
Guillaume verkent het dertiende en veertiende arrondissement en bezoekt de wijk Montparnasse.
«
»
02:30 Sarah's Sweet Table
Het is altijd gezellig om je gasten te verrassen met heerlijk homemade gebak. Sarah pakt vandaag uit met een chocolade-pistachetaartje en verse speculaas met verschillende toppings. Wedden dat er geen kruimel meer overblijft?
«
»
02:50 Sarah's Sweet Table
Sarah staat bekend om haar klassiekers met een twist. Vandaag neemt ze de millefeuille grondig onder handen. Het worden laagjes peperkoek met mascarpone en gebakken appel tussen. En ook de beroemde mellowcakes steekt ze in een nieuw jasje.
«
»
03:25 Soep!
De chefs maken een fazantenroomsoep en een pompoensoep met gember en sinaasappel.
«
»
03:40 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden is in Brisbane en gaat op jacht naar epische paddenstoelen die in de stad worden gekweekt, leert over de wijngeschiedenis van Brisbane bij City Winery en praat bij met chef-kok Louis Tikaram.
«
»
04:00 HAPERITIEF COMPILATIE
In deze aflevering: de Flower Spritz en wortel blini's met feta en komijn, de Adonis en een hapje van spruitjes met Parmaham en truffel, de Vibrant Sunset en Aziatische viskroketjes met zoetzure saus.
«
»
04:20 Karola's Kitchen
Peulvruchten zijn vaak buitenbeentjes, maar ze verdienen echt een plek in de voorraadkast. Karolien maakt een knapperige salade met kikkererwtenkrokantjes en ook 'comfort food' van de bovenste plank: een Indiase dahl met linzen.
«
»
05:00 Ware Delicatessen
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van kreeft.
«
»
05:25 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag legt Jelle Beeckman een lekker stukje varkensvlees op het bord. Belgisch vlees met Belgische appels én Belgische aardappelen.
«
»
05:45 Vlaamse Klassiekers
Vandaag staan er twee rasechte klassiekers uit grootmoeders keuken op het menu. Lynn bezoekt Père et Mère in Diksmuide voor konijn met pruimen en proeft voor de eerste keer kalfstong in madeirasaus bij chef 'Bolle' van Steendam 66 in Gent.
«
»
06:30 Vlaamse Klassiekers
Vandaag maakt Lynn de restaurantversie klaar van twee nostalgische klassiekers. Bij Fortuin in Kontich onthult de chef zijn gehaktbrood met truffel en in Vers Namur vlakbij Leuven staat er een verfijnd vispannetje op de planning.
«
»
07:15 Snel, Makkelijk & Lekker
Mounir Toub gaat voor meer veggie op het weekmenu. Daarvoor steekt hij met plezier de handen uit de mouwen met zelfgemaakt flatbread, tomatenhummus en courgettes.
«
»
07:35 Guillaume's Paris
Guillaume verkent het dertiende en veertiende arrondissement en bezoekt de wijk Montparnasse.
«
»
08:00 Ellemieke's KIDchen
Kinderen en vis zijn niet altijd een goede match. Ellemieke toont met dit favoriete gerecht van Zenna hoe je kinderen op een leuke manier vis kan laten eten. Er is gelukkig ook nog tijd genoeg om een lekkere granita van aardbei te maken.
«
»
08:20 Loïc: Zot van Koken
Loïc serveert lamsschenkel in Marsalasaus op de barbecue, met een bereiding van tomaten als condiment. Een gepoft aardappeltje erbij en je weet dat je gaat scoren! Een beetje geduld is wel een vereiste, maar meer dan de moeite waard.
«
»
08:35 KLAAR IN 20 minuten
Dominique gaat naar Oostenrijk en daar zweren ze natuurlijk bij de Wienerschnitzel. Die maakt hij en hij serveert het gepaneerde kalfsvlees met pikante puree.
«
»
08:55 Sarah's Sweet Table
Het is altijd gezellig om je gasten te verrassen met heerlijk homemade gebak. Sarah pakt vandaag uit met een chocolade-pistachetaartje en verse speculaas met verschillende toppings. Wedden dat er geen kruimel meer overblijft?
«
»
09:15 Bal National
Spinazie-kaasbal met pasta verde en een vogelnestje met tomatensaus en dikke frietjes.
«
»
09:50 Open Vuur
Voor de laatste dag heeft Dominique het grote geschut ingeschakeld: een bird cage. Deze levensgrote kooi wordt van onder tot boven volgehangen met allerlei soorten vlees en verse groenten.
«
»
10:30 Veldvers
Rauw, gekookt, in sapjes en zelfs in desserts. De beste groentechef van België Nicolas Decloedt is grote fan van de rode biet, net omdat die zo multifunctioneel is. Vandaag poft hij hem en maakt hij er zalige yoghurtcrème bij en gemarineerde tempeh.
«
»
10:50 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag staat er een Italiaans gerecht op het weekmenu. Peppe Giacomazza kiest voor een pikante spaghetti all'assassina met een unieke bereidingswijze. De pasta wordt niet gekookt, maar gebakken in de pan.
«
»
11:15 Loïc: Zot van Koken
Loïc serveert lamsschenkel in Marsalasaus op de barbecue, met een bereiding van tomaten als condiment. Een gepoft aardappeltje erbij en je weet dat je gaat scoren! Een beetje geduld is wel een vereiste, maar meer dan de moeite waard.
«
»
11:30 De Wereldkeuken
Chef Vanja van der Leeden geeft haar authentieke keukentips voor de perfecte Nasi Goreng. Verder neemt ze ons mee in een bad van vloeibaar goud voor een heerlijke Soto Ayam, die ze afwerkt met een Es Alpukat.
«
»
12:20 Over (h)eerlijke groenten
Johan Segers bezoekt vandaag doperwtenteler Maarten De Wit. Daarna gaat hij aan de slag in de keuken en maakt hij een erwtensoep met spek, beenham en rookworst. Daarna serveert hij een bord vol erwtjes met broodcroutons en zilveruitjes.
«
»
12:50 A la carte
Hobbykok Joris herinnert zich de lekkere steak met Stroganoffsaus, die hij vroeger elke zaterdag met zijn ouders ging eten in het lokale restaurantje in Hasselt. Zijn vraag aan Johan om dit lekkere gerecht voor hem te reconstrueren.
«
»
13:15 BBQ Vanavond?!
Chef Bart Desmidt bereidt een heerlijke pizza calzone, asperges en moelleux au chocolat van de BBQ.
«
»
13:35 Het Weekmenu
Dominique Persoone bereidt gemarineerde zalm met gebakken patatjes, varkenshaasje met aardappelkoekjes, vegetarische stoemp met gebakken haloumi en couscous met bio-kip.
«
»
14:20 Snel, Makkelijk & Lekker
Jelle Beeckman bewijst vandaag dat veggie Snel, Makkelijk & Lekker vullend kan zijn. Zijn broodje met Cambozolakaas gaat onder de grill en topt hij af met een salsa van geroosterde druiven. Krokant en smeuïg tegelijk.
«
»
14:50 Loïc: Zot van Koken
Loïc serveert lamsschenkel in Marsalasaus op de barbecue, met een bereiding van tomaten als condiment. Een gepoft aardappeltje erbij en je weet dat je gaat scoren! Een beetje geduld is wel een vereiste, maar meer dan de moeite waard.
«
»
15:10 Streetfood
Rotterdam, de mooiste rotstad die er is. Of dat zeggen ze toch zelf, volgens Lynn. Én ze hebben er ook ontzettend lekker streetfood. Ze gaat op ontdekking bij De Foodhallen en vindt er zelfs een portie authentiek Hollands streetfood.
«
»
15:50 Vlaamse Klassiekers
Vandaag staan er twee rasechte klassiekers uit grootmoeders keuken op het menu. Lynn bezoekt Père et Mère in Diksmuide voor konijn met pruimen en proeft voor de eerste keer kalfstong in madeirasaus bij chef 'Bolle' van Steendam 66 in Gent.
«
»
16:35 Beach Barbecue
Michaël Vrijmoed steekt de grill aan op het strand en legt er gemarineerde varkensribbetjes en verse zeebaars op. Naast al dat gegrilde lekkers gebruikt hij de barbecue ook om een heerlijke ragout van rundsvlees met een Oosterse saus klaar te maken.
«
»
16:55 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag gaat Sarah Puozzo voor veggie. Ze maakt orzo - dat is een super kleine pasta - in tomatensaus en serveert die met kaas/quornballetjes. Het is zonder vlees en erg lekker.
«
»
17:30 Loïc: Zot van Koken
Loïc maakt yakisoba met een royale hoeveelheid groenten op de teppanyaki. Luikse siroop en asperges voegen een verrassende Belgische toets toe aan dit Japanse noedelgerecht.
«
»
17:45 De Smaaktoerist
Onze garnaalkroket verdient een ereplaats in De Smaaktoerist. Jeroen De Pauw bezoekt vandaag de Vistrap in Oostende, vindt er ook lokaal bier en bijzonder drafbrood. Onze chef eindigt in schoonheid & maakt met z'n buit een heerlijke toast.
«
»
18:20 Karola's Kitchen
Peulvruchten zijn vaak buitenbeentjes, maar ze verdienen echt een plek in de voorraadkast. Karolien maakt een knapperige salade met kikkererwtenkrokantjes en ook 'comfort food' van de bovenste plank: een Indiase dahl met linzen.
«
»
18:45 Apero - Dining
Jeroen de Pauw en Andy de Brouwer bundelen hun fantasie en serveren kleine gerechten en opmerkelijke dranken voor een eigentijds avondje eetplezier. Andy maakt een eigen variant op de Bloody Mary en Jeroen lepelt kruidige tonijntartaar op toastjes.
«
»
19:20 Streetfood
Lynn houdt halt in de Downtown Gourmet market voor het lekkerste streetfood van Eindhoven. Ze ontdekt er Indisch en Libanees straatvoedsel en gaat zelf aan de slag met een portie Spaanse tapas en een Amerikaanse pulled chicken burger.
«
»
20:05 Urban Barbecue
Een lekker visje op de grill is altijd een topper. Bart Desmidt en z'n souschef Philip Vandamme verwennen hun gasten met een tarbot en ze maken er een blanke botersaus bij. Er zijn ook nog langoustines en patatjes.
«
»
20:30 It's Aperotime Somewhere in the World
Bartender Hannah van Ongevalle neemt ons mee naar Berlijn, voor een gesofisticeerde Nespresso Martini, op basis van koffie en oude jenever. Daarna shaket ze haar signature cocktail Sea of Heartbreak, met maar liefst twee whisky's.
«
»
20:40 Loïc: Zot van Koken
Loïc maakt yakisoba met een royale hoeveelheid groenten op de teppanyaki. Luikse siroop en asperges voegen een verrassende Belgische toets toe aan dit Japanse noedelgerecht.
«
»
20:55 Comfort Food
Jeroen kan enorm genieten van een gezellig avondje met vrienden. Speciaal voor die avonden maakt hij heerlijke comfort food klaar. Eerst bereidt hij taco's met lamsburgers en vervolgens nog een heerlijke camembert met brochette van peperkoek.
«
»
21:10 Masterclass
Altijd al willen leren hoe je een perfecte citroentaart maakt, met een krokante bodem en luchtige meringue? In deze exclusieve masterclass neemt patissier Sarah Renson je stap voor stap mee in het bakproces.
«
»
21:35 A la carte
Een topchef krijgt wel vaker vragen van klanten over specifieke bereidingen die niet lukken bij de mensen thuis, en kalfszwezeriken is er zo één. Johan Segers legt van A tot Z uit hoe je een perfect gebakken kalfszwezerik moet serveren.
«
»
21:55 Open Vuur
Vandaag maken Nick en Kevin het zich gemakkelijk met een 'curanto', een culinair avontuur uit Zuid-Amerika. Het gerecht wordt een hele dag langzaam gegaard onder de grond. Ondertussen genieten de mannen van een reeks Waaslandse drankspecialiteiten.
«
»
22:40 Vietnjam, met Quyên
Quyên reist door culinair Vietnam, van noord naar zuid. Deze keer gaat ze naar Halong Bay. Onderweg maakt ze kennis met plaatselijke specialiteiten en ingrediënten waarmee ze heerlijke gerechten maakt.
«
»
23:00 Loïc: Zot van Koken
Loïc maakt yakisoba met een royale hoeveelheid groenten op de teppanyaki. Luikse siroop en asperges voegen een verrassende Belgische toets toe aan dit Japanse noedelgerecht.
«
»
23:15 De Smaaktoerist
In het Hageland zijn heerlijke streekproducten te vinden. Dat weet ook Smaaktoerist Jeroen. Denk maar aan de pensen van Vangramberen en de pikante saus van Hilko. De perfecte ingrediënten voor streetfood. En: nog lekkerder met bier uit Bierbeek.
«
»
23:45 Guillaume's Paris
De Franse chef-kok Guillaume Brahimi keert vanuit Australië terug naar Parijs, de stad waar hij opgroeide. Door middel van een culinaire reis door de twintig arrondissementen van de stad vertelt hij het verhaal van eten.
«
»
00:15 Vlaamse Klassiekers
Vandaag staan er twee rasechte klassiekers uit grootmoeders keuken op het menu. Lynn bezoekt Père et Mère in Diksmuide voor konijn met pruimen en proeft voor de eerste keer kalfstong in madeirasaus bij chef 'Bolle' van Steendam 66 in Gent.
«
»
01:05 Vlaamse Klassiekers
Vandaag maakt Lynn de restaurantversie klaar van twee nostalgische klassiekers. Bij Fortuin in Kontich onthult de chef zijn gehaktbrood met truffel en in Vers Namur vlakbij Leuven staat er een verfijnd vispannetje op de planning.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo vtm3 logo

Phil en Claire Foster proberen de sleur in hun relatie te doorbreken door wekelijks een avondje uit met zijn tweetjes te organiseren: een vaste 'date night'. Maar ook hier steekt routine de kop op. Dus besluiten ze op een avond om het gebruikelijke restaurant links te laten liggen en een tafel te proberen te bemachtigen in een hippe tent in Manhattan. Zonder reservering pikken ze de plaatsen in van een ander stel. Maar daar krijgen ze al gauw spijt van.

'Date Night', film uit 2010 met oa. Steve Carell, om 20.35 uur op VTM 3.

Dossiers