'Jacobine' over mantelzorg voor je broer of zus

vrijdag 14 februari 2020
Foto: © KRO-NCRV 2019

Het Sociaal Cultureel Planbureau en de Vrije Universiteit presenteerden deze week een nieuw onderzoek over jonge mantelzorgers. Een op de vijf middelbare scholieren woont samen met een langdurig ziek gezinslid. En dat heeft een grote invloed op hun kwaliteit van leven, zien de onderzoekers.

Bij 'Jacobine' aan tafel zitten drie mensen die zijn opgegroeid met een broer of zus die structurele zorg nodig heeft: Myrjan Vroom, Michael Buynsters & Vera Duivenvoorden.


Met hen praat ik over de invloed die dit op hen heeft gehad – en nog steeds heeft. Hadden zij het willen missen?

'Jacobine', zaterdag 15 februari om 17.40 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

In deze special blikt Eén terug op de Ronde van Vlaanderen van 2019. Ploegwagens, jury-wagens en moto's, de regie en de techniek, de persverantwoordelijken Guy en Willy, ex-coureur Léon van Bon... Samen met alle commentatoren vertellen zij het verhaal van 'De Ronde 103'. We volgen de koers door de ogen van de vader van Iljo Keisse, die in zijn afgeladen café 'De Karper' samen met de klanten naar de koers kijkt. Adri van der Poel, vader van Mathieu, volgt de koers als waterdrager. Hij ziet hoe zijn zoon valt en hoe hij zich heroïsch terugvecht naar de kop. Met tot slot toch teleurstelling wanneer zijn zoon net niet wint. En tenslotte is er de semi-onverwachte winnaar, Alberto Bettiol, die door een slim plan van zijn ploeg en met de hulp van een sterke Sep Vanmarcke de koers wint.

'De Ronde 103', om 21.30 uur op Eén.

Dossiers