Insecten carven in 'Aan 't Zand' met Marlijn Weerdenburg bij MAX

maandag 9 september 2019
Foto: © Omroep MAX 2019

Op woensdag 11 september om 20.30 uur is de tweede aflevering van 'Aan 't Zand' bij MAX op NPO 1 te zien. De zandkunstenaars gaan onder meer insecten carven. Hoe realiseren ze de kleinste details in het zand?

In de tweede aflevering van 'Aan ’t Zand' staan dieren centraal. Tijdens de eerste opdracht moeten de overgebleven zandkunstenaars een insect carven. Het blijkt nogal lastig te zijn om insecten in de juiste verhouding uit te vergroten. Hoe maak je vleugeltjes van zand?


Tijdens de tweede opdracht krijgen alle zandkunstenaars een verschillende leefomgeving toegewezen. Ze mogen zelf beslissen welk dier ze in deze omgeving willen maken van zand.

Over 'Aan 't Zand'
Nederland is groot in het maken van zandsculpturen. In 'Aan ’t Zand' gaan professionele kunstenaars de strijd met elkaar aan om de mooiste zandsculpturen te maken. Elke aflevering bestaat uit een opdracht waarbij techniek centraal staat en een opdracht waarbij een groot sculptuur wordt gemaakt. De zandsculpturen worden beoordeeld door een deskundige jury: Marcel Elsjan of Wipper en Marianne de Nooijer. De presentatie is in handen van Marlijn Weerdenburg.

'Aan 't Zand', woensdag 11 september wekelijks om 20.30 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op En.

Dossiers