'Food CIA': Vanille-ijs, koffiecapsules en geschrapte worteltjes

dinsdag 13 augustus 2019

Jimmy Doherty onderzoekt in Italië hoe het kan dat koffiecapsules te koop zijn in tig verschillende smaken, terwijl de fabrikanten hooguit twee soorten koffiebonen gebruiken.

Matt Tebbutt kijkt in Nederland hoe geschrapte worteltjes worden geproduceerd. Kate Quilton vraagt op het Franse hoofdkantoor van een van de grootste ijsfabrikanten ter wereld waarom sommige soorten vanille-ijs duurder zijn dan andere. En dr. Helen Lawal ziet in Tanzania wat vanilleboeren allemaal over moeten hebben voor een goede oogst.


'Food CIA', woensdag 14 augustus om 19.25 uur op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Aan de hand van persoonlijk beeldmateriaal wordt het bewogen leven van Matangi/Maya/M.I.A. geschetst - een opmerkelijke transformatie van vluchteling tot popster. Matangi is de dochter van de oprichter van het gewapende Tamil-verzet in Sri Lanka. Ze vluchtte met haar gezin mee naar Groot-Brittannië, waar ze Maya werd, een vroegrijpe en creatieve Londense tiener. De wereld leerde haar kennen als M.I.A., de popster die met de zelfzekerheid van een multicultureel jongere een catchy mix brengt van Tamilpolitiek, kunstchoolpunk en hiphop-beats.

'Matangi/Maya/M.I.A', om 23.45 uur op Canvas.

Dossiers