Eugènie Herlaar op 'De Perstribune' van MAX

zaterdag 11 juli 2020

Zondag 12 juli is voormalig journaalpresentator Eugènie Herlaar te gast op 'De Perstribune', tussen 12.00 en 13.00 uur bij MAX op NPO Radio 1.

Herlaar staat centraal in een speciale uitzending in het kader van de NPO-themadag 'Nederland tegen Racisme'.


Eugènie Herlaar staat in Nederland bekend als de eerste vrouwelijke presentator van het 'NOS Journaal'. De op Curaçao geboren Herlaar was echter ook de eerste journaalpresentator van kleur. Dat ze zo niet de geschiedenis in is gegaan, wijt ze zelf aan de zwart-wittelevisie: 'Doordat er nog geen kleurentelevisie was, viel het de kijkers helemaal niet op dat ik een kleurtje had.' In 'De Perstribune' vertelt Herlaar over haar kartrekkersrol. Ook praten we met haar over het racismedebat van nu.

De vaste mediadeskundige Ron Vergouwen duikt zondag in het archief om de geschiedenis van het racismedebat in de media te duiden.

'De Perstribune' wordt gepresenteerd door Margreet Reijntjes.

Tussen 13.00 en 14.00 uur is komende zondag een speciale thema-uitzending op NPO Radio 1: 'Nederland tegen Racisme', gepresenteerd door Ajouad El Miloudi.

'De Perstribune', zondag 12 juli tussen 12.00 en 13.00 uur bij MAX op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De wereld van Megan Ruddock stort in wanneer Ffion, haar vriend op de universiteit, de littekens op haar arm ontdekt die ze zelf heeft toegebracht. Megan weet niet hoe ze hiermee moet omgaan en loopt weg. Al snel beseft ze dat er geen ontsnappen is aan de chaos in haar hoofd en uit pure wanhoop gooit ze zichzelf voor een naderende wagen. Het begin van een ware nachtmerrie voor Megan, want de eigenaar van die wagen is... Dylan Harris. Dylan zijn geluk kan niet op en hij rijdt met de gewonde Megan de nacht in.

'Hidden', om 20.35 uur op Canvas.

Dossiers