Derde aflevering van 'Denkend aan Holland': Janny en André varen van A naar A

zondag 18 augustus 2019
Foto: © Roland J. Reinders Omroep MAX 2019

In de derde aflevering van 'Denkend aan Holland' maken André van Duin en Janny van der Heijden een boottocht van nieuw- naar oud-Nederland.

Janny en André krijgen het varen al aardig onder de knie tijdens hun derde tocht die voert van nieuw- naar oud-Nederland. Ze reizen van A naar A: van het relatief nieuwe Almere – waar ze architectonische hoogstandjes bewonderen- via het oude vissersdorp Spakenburg naar het oude Amersfoort. Er wordt daar niet alleen vis gegeten, maar ook gevangen. Steeds weer verwonderen Janny en André zich over het rijke natuurschoon en de voorbijgangers met bijzondere verhalen.


Over 'Denkend aan Holland'
In 'Denkend aan Holland' ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden ons mooie Nederland vanaf het water. Elke aflevering trekken ze erop uit met hun boot. Natuurlijk meren André en Janny zo nu en dan ook aan, om de prachtige plekken te bezoeken waar het water hen brengt. Janny kan André veel vertellen over zowel de culturele als culinaire geschiedenis van bepaalde plekken. Dat allemaal in het gezelschap van scheepshond Nhaan; de teckel van Janny.

'Denkend aan Holland', maandag 19 augustus om 22.15 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Luizenmoeder' (foto: VTM - © DPG Media 2019)

De Akker houdt haar jaarlijkse sponsorloop. Directeur Erik heeft kinder-hiv als goed doel gekozen en wil van alle scholen uit de buurt het meeste sponsorgeld ophalen, hij is zelfs bereid om zelf ook mee te lopen. Juf Els gaat intussen fanatiek de strijd aan met te veel suiker in de drank en het voedsel van haar leerlingen. Hannah nodigt Ronald uit om samen eens te gaan eten. Karel doet zijn best om zijn dochter Maledieve het meeste sponsorgeld te laten ophalen.

'De Luizenmoeder', om 20.35 uur op VTM.

Dossiers