Danny Vera ontvangt NPO Radio 5 Award uit handen van Henkjan Smits en ManuŽla Kemp

dinsdag 25 februari 2020

Danny Vera heeft dinsdagmiddag de NPO Radio 5 Award ontvangen. De 42-jarige muzikant krijgt de prijs voor zijn hit 'Roller Coaster', dat het meest gedraaide nummer in 2019 op NPO Radio 5 is. Het is de eerste keer dat deze prijs wordt uitgereikt.

Danny Vera was te gast bij 'Tijd voor MAX' naar aanleiding van zijn nieuwe theatertoer. Ook is zijn debuutalbum uit 2003 onlangs op LP uitgebracht. MAX-/NPO Radio 5-presentatoren Henkjan Smits en Manuëla Kemp braken live in tijdens de 'Tijd voor MAX'-uitzending om hem de prijs te overhandigen.


MAX-/NPO Radio 5-presentator Henkjan Smits over de eerste winnaar van de NPO Radio 5 Award: 'Het is mooi om te merken hoe de luisteraar van NPO Radio 5 reageert op deze nieuwe song. Ontzettend veel mensen voelen zich aangesproken door het nummer, omdat het leven vol ups en downs zit en daardoor aanvoelt als een achtbaan; een roller coaster. Ik vind het opmerkelijk dat het nummer nu al eeuwigheidswaarde lijkt te hebben, waardoor het in november vorig jaar al op 16 al als hoogste nieuwe binnenkomer in de Evergreen Top 1000 terechtkwam. En nu is het dus het meest gedraaide nummer in 2019 op onze zender.'

Direct na 'Tijd voor MAX', op dinsdag 25 februari, ontvangen Henkjan Smits en Manuëla Kemp de Zeeuwse zanger in de radiostudio voor de 174e De MAX! Kantoorsessie. Vanaf 18.00 uur op NPO Radio 5.

Op 11 maart 2019, daags voordat Roller Coaster uitgroeide tot de enorme hit die het nu is, speelde Danny het nummer live in 'Tijd voor MAX'.

'Tijd voor MAX', elke werkdag om 17.10 uur op NPO 1.

'De MAX!'', elke werkdag om 18.00 uur op NPO Radio 5.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Aan de hand van persoonlijk beeldmateriaal wordt het bewogen leven van Matangi/Maya/M.I.A. geschetst - een opmerkelijke transformatie van vluchteling tot popster. Matangi is de dochter van de oprichter van het gewapende Tamil-verzet in Sri Lanka. Ze vluchtte met haar gezin mee naar Groot-BrittanniŽ, waar ze Maya werd, een vroegrijpe en creatieve Londense tiener. De wereld leerde haar kennen als M.I.A., de popster die met de zelfzekerheid van een multicultureel jongere een catchy mix brengt van Tamilpolitiek, kunstchoolpunk en hiphop-beats.

'Matangi/Maya/M.I.A', om 23.45 uur op Canvas.

Dossiers