Carolien Borgers nieuwe presentator van 'Muziekcafé'

vrijdag 11 september 2020
Foto: AVROTROS - © Bullet-ray Photography 2020

Carolien Borgers is de nieuwe presentator van het AVROTROS-radioprogramma 'Muziekcafé', hét live muziekprogramma van NPO Radio 2.

De uitzendingen van 'Muziekcafé' met Carolien zijn vanaf 3 oktober weer elke zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur te horen live vanuit de Vorstin in Hilversum.


Al een aantal jaar is Carolien als radiomaker te horen in de nacht op NPO Radio 2 met een interviewprogramma. Vanaf volgende maand gaat ze elke zaterdagmiddag hét live muziekprogramma van diezelfde zender presenteren. Naast haar liefde voor radio heeft ze tien jaar podiumervaring als cabaretier en zangeres. In 2014 bracht ze een Nederlandstalig album uit. Haar passie voor muziek, interviews en live optredens komt mooi samen bij 'Muziekcafé': 'Ik kijk er naar uit om de grote schoenen van Daniël Dekker te vullen en iedere week het mooiste podium voor live muziek op de radio te maken met grote nationale en internationale artiesten en nieuw Nederlands talent.'

Bart Barnas, media directeur AVROTROS: 'Carolien heeft een voorliefde voor muziek van Nederlandse bodem en dat is ook waar AVROTROS voor staat. Ze weet hoe het voelt om op een podium te staan en hoe te gek het is om datgene wat je maakt live aan de luisteraar te laten horen. Tevens verwacht ik dat door haar manier van interviewen de luisteraars nieuwe inzichten krijgt wie de muzikanten zijn, waar hun muziek voor staat en hoe die ontstaan is.'

Genieten van de nieuwste hits van Kensington, herkenbaarheid vinden in de nummers van Ilse DeLange en herinneringen die de klassiekers van Guus Meeuwis oproepen. Dat is wat Muziekcafé de luisteraar laat ervaren. Live optredens van (opkomende) nationale en internationale artiesten staan centraal in het programma. Door muziek af te wisselen met interviews wordt er op een open en toegankelijke manier radio gemaakt. AVROTROS vindt het belangrijk luisteraars te betrekken bij de programma's.

Vanaf oktober gaan de deuren van podium de Vorstin weer open voor een klein publiek om artiesten als Diggy Dex, Stef Bos, Miss Montreal en DI-RECT van dichtbij te zien en horen spelen. Daarnaast zijn alle optredens ook thuis op de bank via de livestream van NPO Radio 2 te zien en later terug te kijken.

'Muziekcafé', elke zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur bij AVROTROS op NPO Radio 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Bartel Van Riet mag als laatste de uitdaging aangaan om Saartje te verslaan in een zelfgekozen sport. Als durfal, avonturier, natuurmens en leerkracht lichamelijke opvoeding van opleiding kwam hij al snel uit bij wildwaterkajak. Wildwaterkajak-fanaat Servaes Timmerman neemt Bartel en Saartje mee voor een afdaling van een kolkende rivier in Frankrijk, inclusief stroomversnellingen, watervallen en scherpe bochten. Wie houdt op het einde van de rit het hoofd boven water?

'Op de Man Af', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers