Blunder in 'Het Journaal' doet Paul D'Hoore springen

zondag 5 oktober 2008

Het is een tijdje rustig geweest rond de technische problemen van het VRT-'Journaal'. Maar vanmiddag was het opnieuw raak, en hoe! Beurskenner en freelance journalist Paul D'Hoore moest zich zelfs aan een sprongetje wagen die in de betere dans- en ijsshows niet zou misstaan.

D


eze middag begon 'Het Journaal' nogal hectisch. Na de korte begintune wist nieuwsanker Martine Tanghe ons te vertellen dat ook Dexia plots opnieuw in de problemen zat. Een nieuws dat nog nog ovenvers was en ook Martine leek het wat uit de losse pols te vertellen, al merk je dat bij zo'n ervaren nieuwsanker amper.

Maar bij het verslagje liep het helemaal fout. De tape - of is dat een digitaal bestand tegenwoordig? - wou maar niet starten en de kijkers kregen enkel het beginbeeld van de reportage te zien. Daarna liep het helemaal mis. Het beeld werd helemaal zwart, waarna de regisseur overschakelde naar het totaalbeeld van de studio. Een verkeerde keuze, zo bleek.

Wat we te zien kregen was een sterk staaltje van paniekvoetbal. Op de achtergrond zagen we dus Martine Tanghe zitten, maar op de voorgrond liep Paul D'Hoore, die enkele minuten later wat uitleg zou geven. Op de achtergrond zagen we ook een regie-assistente met een stoel voor Paul. Blijkbaar riep iemand door Pauls oortje dat hij dwars door het beeld liep. D'Hoore kon er niets beter op vinden dan een kattensprong in de duisternis te maken. Een sterk staaltje van humor, die we tegenwoordig nog amper op onze televisie vinden.

Een alerte en trouwe bezoeker van TV-Visie wist het filmpje op het wereld wijde internet te plaatsen. Wij wilden je het filmpje zeker niet onthouden, je kunt het hiernaast zien. Veel kijkplezier!

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers