Bijzondere gasten schilderen bij Judith Osborn in 'Iedereen een kunstenaar'

woensdag 2 november 2016

Vanaf donderdag 3 november is Judith Osborn te zien bij RTL Z. In haar gloednieuwe programma 'Iedereen een kunstenaar' ontvangt Judith iedere week een bijzondere gast in haar eigen atelier in Amsterdam.

Van bekende schrijvers, acteurs en muzikanten tot politici, zakenmensen en sporters. Samen gaan ze aan de slag. De gast bepaalt wat hij of zij wil maken en Judith helpt met de keuze van het soort doek, penselen en verf. Tijdens het schilderen maakt Judith gebruik van de intieme en creatieve sfeer om haar gasten beter te leren kennen en kanten van hen te onthullen die nog niet bekend zijn. Schrijver Arthur Japin bijt op 3 november het spits af als gast. Daarna volgen onder anderen Bobbi Eden, Wilfred Genee, Marianne Thieme en Hugo Borst.


Judith Osborn studeerde aan de Koninklijke Academie in Den Haag, de oudste kunstacademie van Nederland. In haar woning op de bovenste verdieping van een appartementencomplex in Amsterdam leeft Osborn letterlijk tussen de schilderdoeken en verf. Daar werkt zij in alle rust aan haar schilderijen. Alle werken uit 'Iedereen een kunstenaar' worden geveild door CataWiki en de gehele opbrengst gaat naar het Jeugd Cultuur Fonds.

'Iedereen een kunstenaar', vanaf donderdag 3 november wekelijks om 22.00 uur bij RTL Z.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers