Berend Boudewijn en Ranomi Kromowidjojo te gast op 'De Perstribune' van MAX

zaterdag 23 mei 2020

Zondag 24 mei zijn Berend Boudewijn en Ranomi Kromowidjojo te gast in het media- en sportprogramma 'De Perstribune', tussen 12.00 en 14.00 uur bij MAX op NPO Radio 1.

Berend Boudewijn, te gast tussen 12.00 en 13.00 uur, begon zijn medialoopbaan exact zestig jaar geleden, in 1960. In de decennia erna groeide hij uit tot één van de grootheden van de Nederlandse media- en cultuurwereld. Hij was onder meer presentator van de razend populaire 'Berend Boudewijn-Kwis' en hij was schrijver en regisseur van tal van televisie- en theaterproducties. In 1992 trouwde hij met zangeres en cabaretière Martine Bijl, zij overleed vorig jaar.


Ranomi Kromowidjojo, de sportgast in het tweede uur, is drievoudig olympisch kampioen zwemmen. Dit jaar had ze opnieuw een olympische titel toe willen voegen aan haar erelijst, maar de coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat die ambities zeker een jaar in de koelkast moeten. 'Kromo' probeert nu fit te blijven in haar kleine privézwembad.

In 'De Perstribune' signaleert de vaste mediadeskundige Ron Vergouwen opvallende mediatrends uit heden en verleden.

'De Perstribune' wordt deze week gepresenteerd door Margreet Reijntjes.

'De Perstribune', elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur bij MAX op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Baltimore, 1962. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog werkt Elisa Esposito als schoonmaakster in een geheim overheidslaboratorium. Op een dag wordt er onder het toezicht van kolonel Strickland een mysterieus wezen binnengebracht in het labo. Elisa, die al sinds haar geboorte niet kan praten, kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen, en dringt de kamer binnen waar het creatuur wordt gevangengehouden. Ze ontdekt dat het om een mensachtig amfibisch wezen gaat. Het duurt niet lang voor Elisa sympathie begint te voelen voor hem. Wanneer ze te horen krijgt dat Strickland een vivisectie wil uitvoeren op het wezen, bedenkt Elisa een plan om samen met hem te vluchten.

'The Shape Of Water', film uit 2017 om 23.20 uur op VTM.

Dossiers