Angels van Robbie Williams populairste hit uit de jaren '90

zondag 18 september 2016

De luisteraars van Sky Radio hebben Angels van Robbie Williams gekozen als beste song uit de nineties. De wereldbekende ballad staat op #1 in de 'We Like The 90's Top 500', dé hitlijst met de grootste en meest favoriete hits van de jaren 90 muziek.

Van maandag 19 september tot en met vrijdag 23 september staat het non-stop muziekstation van 9.00 uur tot 17.00 uur in het teken van 90's en komen naast Williams de grootste 90's artiesten als Marco Borsato, Britney Spears, Vengaboys en Spice Girls voorbij.


Uunco Cerfontaine, Station Director Sky Radio: 'De jaren '90 waren eigenlijk fantastisch. De wereld was relatief rustig, de beurs ging alleen maar omhoog en je huis werd elk jaar 10% meer waard. Ook muzikaal gebeurde er veel in de 90's. Het was de tijd van de gimmick muziek zoals eurodance en happy hardcore, je had de battle of the girl- en boybands zoals Spice Girls en Backstreet Boys, de Grunge van Nirvana, een nieuwe lichting Nederpop met Marco Borsato en BLØF, en er zijn tijdloze popclassics gemaakt door Coldplay, Bryan Adams en Robbie Williams. Deze mix van geinige gimmicks en tijdloze superhits is duidelijk terug te zien in onze 90's-lijst.'

Top 5

1. Robbie Williams - Angels
2. Backstreet Boys - Everybody
3. Bryan Adams - Summer Of '69
4. Spice Girls - Wannabe
5. Marco Borsato - Dromen Zijn Bedrog

Facts
Marco Borsato is de meest genoteerde artiest in de hitlijst. De zanger staat in totaal met 13 hits in de lijst, waaronder Margherita, Ik Leef Niet Meer Voor Jou, Vrij Zijn en Binnen. Daarnaast is Borsato de hoogst genoteerde Nederlandse artiest met Dromen Zijn Bedrog op #5.

Naast Marco Borsato zijn ook de 90's hits van Phill Collins (13 hits, waaronder 4 met Genesis), George Michael (9 hits), Bryan Adams (7 hits), Tina Turner (7 hits) en Michael Jackson (7 hits) enorm populair.

De gratis podcast van Sky Radio's We Like The 90's Top 500 is na afloop te downloaden via  skyradio.nl.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De detectie naar kindermishandeling en de hulpverlening die erop volgt, lopen al te vaak mis. Dat kunnen Kristien, Sanghita en Abbas uit eerste hand getuigen. Jeugdrechter Nicole Caluwé en kinderarts Johan Marchand geven duiding.

'Als Je Eens Wist', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers