A Whiter Shade Of Pale favoriet in Week van de Jaren 60

donderdag 20 februari 2020

A Whiter Shade Of Pale van Procol Harum staat op de eerste plaats van de lijst Evergreens van de Jaren 60 van NPO Radio 5.

Het door de luisteraars samengestelde hitoverzicht is vrijdag 21 februari tussen 07.00 en 20.00 uur te horen op NPO Radio 5 en vormt de afsluiting van De Week van de Jaren 60.
NPO Radio 5 staat sinds zaterdag 15 februari volledig in het teken van muziek uit de sixties. Om het gevoel en het geluid van die tijd nog meer te laten herleven, wordt de hele week in mono uitgezonden.


Op de tweede plaats van Evergreens van de Jaren 60 staat God Only Knows van The Beach Boys en de derde plek is voor Lea van The Cats. Testament van Boudewijn de Groot is het hoogst genoteerde Nederlandstalige nummer, op positie 11.

The Rolling Stones zijn met veertien songs het vaakst vertegenwoordigd. Van eigen bodem hebben The Cats de meeste noteringen: acht in totaal. A Whiter Shade Of Pale belandde vorig jaar tijdens De Week van de Jaren 60 op de derde plek. De lijst werd toen aangevoerd door God Only Knows.

De Top 10 van 2020:

1. A Whiter Shade Of Pale - Procol Harum
2. God Only Knows - The Beach Boys
3. Lea - The Cats
4. The Sound Of Silence - Simon & Garfunkel
5. Nights In White Satin - Moody Blues
6. Scarlet Ribbons - The Cats
7. The House Of The Rising Sun - The Animals
8. In Dreams - Roy Orbison
9. Yesterday - The Beatles
10. Window Of My Eyes - Cuby & The Blizzards

De volledige lijst Evergreens van de Jaren 60 is te vinden op www.nporadio5.nl.

Persbericht NPO Radio 5
https://www.nporadio5.nl/

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Het interventieteam wordt in bijstand gevraagd door een ambulance; een dronken man is gevallen en verzet zich bij de verzorging. Bij aankomst ziet het interventieteam dat de man niet alleen is. Het wijkteam gaat op bezoek bij een vrouw die het niet makkelijk heeft. Ze weigert hulp en het wijkteam probeert haar te overtuigen dat het zo niet langer kan. In de telecommandokamer merken ze een gevecht op; een tiental mannen gaat elkaar te lijf. Het snelle responsteam en verschillende interventieteams worden ter plaatse gestuurd. In het wijkkantoor komt een angstige man binnengewandeld; hij heeft informatie over een crystal methlab.

'Politie 24/7', om 20.45 uur op En.

Dossiers