'2Doc' IDFA primeur: 'Rotjochies'

zondag 24 november 2019

Nederlandse ontspoorde pubers krijgen op het afgelegen Franse platteland, met hulp van een no-nonsense jeugdhulpverlener, een laatste kans om hun tegendraadse gedrag te verbeteren.

Wat gaat er schuil achter de overlevingsstrategieën van deze soms onverschillige en vooral boze jongens?


Spijkerhard geteisem lijken ze, de pubers uit de documentaire 'Rotjochies'. Gewend aan stoer doen, liegen, rottigheid en contact met politie, krijgen ze op het Franse platteland van een no-nonsense Nederlandse jeugdhulpverlener een tweede kans om te worden wie ze zouden kunnen zijn. In deze intieme, observerende film ontleedt Maasja Ooms, bekend van de prijswinnende documentaire Alicia, haarfijn de overlevingsstrategieën van deze ontspoorde en geharde jongeren. Wat maakt hen zo boos, onverschillig, gevoelloos en soms gewetenloos?

Regie Maasja Ooms / geproduceerd door Cerutti Film, in coproductie met VPRO, met steun van CoBO Fonds.

'Rotjochies' op IDFA
De documentaire 'Rotjochies' gaat onder de titel 'Punks' in première op IDFA (20 november – 1 december) en is geselecteerd voor de internationale- en Nederlandse competitie.

'VPRO 2Doc: Rotjochies', maandag 25 november om 20.25 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

De knappe en intelligente privédetectives Dylan, Natalie en Alex zijn gewapend met de allerlaatste hoogtechnologische snufjes en wagens, werden getraind in oosterse gevechtskunsten en beschikken over een uitgebreid arsenaal aan vermommingen. Het drietal werkt voor Charlie. De dames moeten tussenkomen in de ontvoeringszaak van de bekende miljonair Eric Knox. De oprichter van Knox Technologies heeft een stemherkenningsprogramma ontwikkeld dat nog accurater werkt dan de huidige technieken die gebaseerd zijn op vingerafdrukken; een wetenschappelijke doorbraak die een ware ramp kan betekenen als die in de verkeerde handen terechtkomt...

'Charlie's Angels', film uit 2000, om 22.10 uur op Q2.

Dossiers