'2Doc' IDFA primeur: 'Rotjochies'

zondag 24 november 2019

Nederlandse ontspoorde pubers krijgen op het afgelegen Franse platteland, met hulp van een no-nonsense jeugdhulpverlener, een laatste kans om hun tegendraadse gedrag te verbeteren.

Wat gaat er schuil achter de overlevingsstrategieën van deze soms onverschillige en vooral boze jongens?


Spijkerhard geteisem lijken ze, de pubers uit de documentaire 'Rotjochies'. Gewend aan stoer doen, liegen, rottigheid en contact met politie, krijgen ze op het Franse platteland van een no-nonsense Nederlandse jeugdhulpverlener een tweede kans om te worden wie ze zouden kunnen zijn. In deze intieme, observerende film ontleedt Maasja Ooms, bekend van de prijswinnende documentaire Alicia, haarfijn de overlevingsstrategieën van deze ontspoorde en geharde jongeren. Wat maakt hen zo boos, onverschillig, gevoelloos en soms gewetenloos?

Regie Maasja Ooms / geproduceerd door Cerutti Film, in coproductie met VPRO, met steun van CoBO Fonds.

'Rotjochies' op IDFA
De documentaire 'Rotjochies' gaat onder de titel 'Punks' in première op IDFA (20 november – 1 december) en is geselecteerd voor de internationale- en Nederlandse competitie.

'VPRO 2Doc: Rotjochies', maandag 25 november om 20.25 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

'Extreme Love Stories' onthult 's werelds meest ongewone, verrassende en schokkende relaties. Van feeders tot fetisjisten, polyamoristen tot zwangere mannen, zustervrouwen en suikerbaby's. 'Extreme Love Stories' brengt verschillende vormen van romantiek uit de 21e eeuw in beeld en bewijst dat er voor iedereen iemand is.

'Extreme Love Stories', om 22.10 uur op Vitaya.

Dossiers