'2Doc: Blasfemie' bij de VPRO

woensdag 4 maart 2020

Godslastering wordt in Pakistan nog altijd bestraft met de doodstraf. De regering stond op het punt deze eeuwenoude wet af te schaffen, maar werd een halt toegeroepen door de Pakistaanse geestelijke Khadim Hussain Rizvi.

In deze documentaire worden twee blasfemiezaken gevolgd te midden van alle politieke onrust tijdens de recente verkiezingen.


Pakistaanse geestelijke Khadim Hussain Rizvi is ook de leider van een nieuwe Islamitische politieke partij die openlijk intolerantie en geweld aanmoedigt tegen alles wat de Islam bekritiseert. Met miljoenen sympathisanten voor zijn strijd tegen opheffing van de wet, houdt Rizvi de staat in zijn ban. Iedereen die de wet probeert te veranderen, loopt het risico ter dood te worden veroordeeld.

Het is Rizvi niet alleen te doen om het handhaven van de heiligheid van zijn geloof. Hij wil ook verkozen worden voor het hoogste ambt in het land bij de komende verkiezingen. Iedereen die zich tegen hem verzet en zelfs zijn volgelingen zijn slechts pionnen in zijn zoektocht naar absolute macht.

'2Doc: Blasfemie', donderdag 5 maart om 23.10 uur bij de VPRO op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

De danscrew van Jay behaalt de finale van het Britse kampioenschap, maar dan stopt Jay plots met zijn passie en moet Carly het van hem overnemen. Tot overmaat van ramp raken ze hun oefenruimte kwijt en worden ze gedwongen om samen te werken met de balletdansers van de Royal Dance School in ruil voor oefenruimte.

'StreetDance 3D', film uit 2010 met oa. Nichola Burley, om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers