Wordt Syrisch gezin na 17 jaar eindelijk herenigd?

zondag 19 mei 2019
Foto: VIER - © SBS Belgium 2019

'De Ambassade' volgt maandag in aflevering 6 Sanaa en Sami uit SyriŽ. Zij willen na 17 jaar eindelijk hun zoon gaan bezoeken in BelgiŽ. Het echtpaar woont al sinds 2001 in de Verenigde Staten, maar door de verhoogde terreurdreiging en hun nationaliteit is reizen al jaren onmogelijk.

Mensen met de Syrische nationaliteit moeten via het consulaat-generaal extra gecontroleerd worden vooraleer ze hun visum krijgen. Het is dus nog lang niet zeker of ze hun zoon wel zullen terugzien na al die tijd...


Administratief medewerkster Gisele is al 15 jaar een vaste waarde op de ambassade in Nairobi. Zij behandelt de zaken op haar eigen onnavolgbare manier: 'Ik heb een heel open karakter. Ik zeg altijd mijn mening en het zal zeer moeilijk zijn om altijd even diplomatisch te blijven.' In Kenia is sport voor velen vaak de enige hoop op een betere toekomst. Enkele Keniaanse atleten vertrekken binnenkort richting België om aan een loopwedstrijd mee te doen en hopelijk wat prijzengeld in de wacht te slepen voor hun familie. Zonder visum kunnen ze geen wedstrijd lopen en enkel Gisele kan hen aan dat belangrijke document helpen.

Pattaya is erg populair onder de Belgen en ook daar moeten de landgenoten geholpen worden. Vice-consul Elie trekt met zijn mobiele kit richting de badplaats om heel wat administratieve zaken af te handelen. Daarna is de hele ambassade uitgenodigd op een groot Vlaams feest in de regio, met o.a. een optreden van de charmezanger Paco Garcia.

'De Ambassade', maandag 20 mei om 20.35 uur op VIER.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Advocaat Andrew Beckett krijgt, kort na zijn promotie, te horen dat hij wordt ontslagen. Zijn werkgever geeft als reden dat hij een opdracht verknoeid heeft. Maar Andy denkt daar anders over: hij vermoedt dat het advocatenkantoor ondekt heeft dat hij homoseksueel is en aids heeft en dat dat de reden voor zijn ontslag is. In een wereld vol onbegrip en intolerantie vecht hij voor gerechtigheid.

'Philadelphia', film uit 1993 met oa. Tom Hanks en Denzel Washington, om 21.25 uur op Eťn.

Dossiers