Woensdag slotaflevering 'Sergio & Axel: Van de Kaart'

dinsdag 19 november 2019
Foto: VTM - © DPG Media 2019

De voorbije weken maakten Sergio Herman en Axel Daeseleire zes onvergetelijke reizen. Ze proefden culinaire hoogstandjes in Thailand, Mexico, India, Noorwegen, Libanon en Japan en snoven de cultuur op in elk land.

Op woensdag 20 november eindigen ze hun reis in Cadzand, waar Sergio een uitzonderlijke service te wachten staat. In zijn eigen restaurant AIRrepublic nodigt hij 40 gelukkigen uit voor een culinaire wereldreis. In de keuken gaat de chef voor niets minder dan perfectie en ook in de zaal zijn fouten niet veroorloofd. De stress stijgt dus bij maître Axel, die in zijn eerste service op sterrenniveau wordt gegooid. 'De Sergio die ik hier zie is een ander mens dan de Sergio waarmee ik op reis ben gegaan', klinkt het.


Sergio tovert de 40 genodigden een menu op tafel zoals alleen hij dat kan. Zes gangen waarin hij alle opgedane inspiratie en ervaringen van zijn wereldreis samenbrengt. Ook zijn oudste zoon Boy roert mee in de potten. De typische Thaise vissaus, de Libanese geitenkaas, het smakenpallet van de Mexicaanse honingmier: de allerbeste smaken krijgen een plekje in het menu. Voor de vis rekent Sergio op Axel, die zélf de Zeeuwse wateren induikt op zoek naar tarbot en garnalen. Slaat hij deze keer ook iets aan de haak?

De laatste aflevering volgt niet alleen de bijzondere slotservice van Sergio en Axel. De twee blikken ook terug op de mooiste en grappigste momenten van hun trip en tonen nooit eerder uitgezonden beelden. Zoals van hun bezoek aan een sakébrouwerij in Japan, waar elke werkdag wordt voorafgegaan door ochtendgymnastiek. Of van de Thaise vissausfabriek, waar Sergio en Axel voor een groep monniken een lunch klaarmaakten op basis van… gefermenteerde vis.

'Voor mij was 'Sergio & Axel: Van de Kaart' een belevenis waar ik als chef super lang naar uitgekeken heb', besluit Sergio. 'Alle landen, alle belevenissen, alle ervaringen en alle smaken hebben bij mij een diepe indruk nagelaten. Ik ben tot de conclusie gekomen dat je nooit uitgeleerd bent, dat je overal iets nieuws ziet en proeft. Om dit samen met Axel te mogen meemaken was iets unieks.'

'Sergio & Axel: Van de Kaart', woensdag 20 november om 21.45 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

De marginale familie Flodder woont al jaren op een gifbelt, maar kan dankzij de tussenkomst van sociaal werker Sjakie verhuizen naar een leegstaande villa in een residentiële wijk. De drie zonen hebben heel wat op hun kerfstok en dochter Kees neemt het niet zo nauw met de goede zeden. Het zal ma Flodder worst wezen, zolang ze maar illegaal jenever kan stoken in haar kelder. Kees brengt het hoofd van de buurman op hol, terwijl Johnny een verhouding begint met een buurtbewoonster. Haar echtgenoot, een keiharde commandant van een tankbataljon, laat het hier niet bij en begint zijn eigen oorlog tegen de nietsvermoedende Flodders...

'Flodder', om 20.35 uur op Q2.

Dossiers