Wie danst zich met een attribuut richting halve finale van 'Dance As One'?

dinsdag 4 december 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

Nog 5 crews zijn in de running voor de hoofdprijs van 50.000 euro: 2SDC Crew, Aira Ensemble en The Revolutionary langs Vlaamse kant en The CDK en Oxygen uit Nederland.

Vanaf woensdag 5 december schakelt 'Dance As One' een versnelling hoger. In de kwartfinale begint de afvalrace pas echt en valt 1 crew onherroepelijk af. Ook in de choreografieën wordt de lat een tikkeltje hoger gelegd. De groepen moeten immers niet alleen synchroon dansen met zichzelf, maar ook met een attribuut.


2SDC Crew bijt de spits af in ronde 1, waarin de crews in hun eigen stijl en op zelf gekozen muziek dansen. Kan captain Mike – volgens jurylid Timor 'the funk doctor' – de auditie van de groep overtreffen? Aira Ensemble geeft niet toe aan de waarschuwing van Jan Kooijman en verwerkt opnieuw heel wat pirouettes in hun dans. 'We gaan ze wel allemaal mooi gelijk proberen te draaien', klinkt het. The Revolutionary mag zich de enige crew noemen die van de jury een dikke 10 kreeg voor hun auditie. De verwachtingen zijn dus hoog gespannen…

Na ronde 1 is het voor de crews tijd om uit hun comfortzone te stappen. De ultieme synchroondanstest van Dance As One is intussen gekend: de groepen dansen niet alleen synchroon met elkaar, maar ook met hun eigen video-opname. Voor de kwartfinale gaat de moeilijkheidsgraad de hoogte in, want deze keer moet er ook een attribuut verwerkt worden in de choreografie. En die moet live even synchroon bewegen als in de video-opname. Stoelen, stokken, kubussen, tijdschriften en zelfs knuppels: alles wordt in de strijd gegooid voor een felbegeerde plek in de halve finale. Maar voor wie is die plek weggelegd?

'Dance As One', woensdag 5 december om 20.35 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Lerares Claire is al een tijdje single en helpt met plezier drie vriendinnen met het organiseren van hun huwelijk, die alle drie in dezelfde maand plaatsvinden. Ze heeft het dan ook erg druk en geeft bovendien een zomerstage op Blue Island. Het is dan dat ze Tom leert kennen, de kapitein die haar en de leerlingen naar het eiland moet brengen met zijn boot.

'Sailing Into Love', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers