'Westenwind' vanaf woensdag nieuw bij Vitaya

maandag 20 augustus 2007

Twee concurrerende families en twee concurrerende scheepswerven, dat is waar het in de Nederlandse dramareeks Westenwind allemaal om draait. Zowel de persoonlijke als de zakelijke levens van de rivaliserende families Noordermeer en De Graaf zorgen voor de nodige intriges. Liefde en macht op en naast de scheepswerf, vanaf 22 augustus op Vitaya.

W


estenwind won in 2000 de prestigieuze Nederlandse televisieprijs De Gouden Televizier-Ring en bewees daarmee dat het de titel van kwaliteitssoap verdiende.
Met  regisseurs als Willeke van Ammelrooy en acteurs Joep Sertons en Marlies van Alcmaer werd voor gevestigde waarden gekozen, maar Westenwind bleek voor veel acteurs ook de ideale springplank te zijn. Voor hoofdrolspeler Daan Schuurmans betekende de rol van Anton Noordermeer in Westenwind zijn definitieve doorbraak.  Na Westenwind was hij nog te zien in talrijke Nederlandse series en films. Westenwind opende ook veel deuren voor actrice Jennifer Hoffman die de rol van Sam de Graaf vertolkt in Westenwind. Zij schittert nu in de Nederlandse politieserie Spoorloos Verdwenen.

'Westenwind', vanaf woensdag 22 augustus, elke weekdag om 19.55 uur op Vitaya.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

De begaafde student Ben wil geneeskunde gaan studeren aan de universiteit van Harvard. Maar daarvoor moet hij een studiebeurs in de wacht zien te slepen. Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn studies, zijn baantje in een kleerwinkel en zijn vrienden Miles en Cam. Op een dag komt hij in een clubje terecht voor begaafde studenten. Die houden zich voornamelijk bezig met het uitdokteren van een onfeilbare methode om te winnen bij blackjack. Zo willen ze naar Las Vegas trekken om er gigantische sommen geld te winnen. Ben is al snel gewonnen voor dit plan en hij neemt steeds grotere risico's om veel geld te verdienen en om zo naar Harvard te kunnen.

'21', film uit 2008 met oa. Kevin Spacey, om 20.40 uur op VTM 3.

Dossiers