Vtm start zijn zoektocht naar de beste Michael Jackson

vrijdag 8 januari 2010

Iedereen die weg is van de muziek van Michael Jackson, iedereen die stiekem de moonwalk en andere moves van Michael Jackson heeft geprobeerd, iedereen die met open mond zijn ingenieuze videoclips heeft bekeken, iedereen die zijn repertoire heeft gevolgd van kindsterretje tot wereldster … zit goed bij vtm. Want de zender brengt de King of Pop weer tot leven. Zowel het kindsterretje van 'Ben' als de volwassen topentertainer van 'Thriller'.

Vanaf 9 januari 2010 geven Koen Wauters en zijn Nederlandse collega Nicolette Van Dam op zaterdag om 20.40 uur afspraak voor ‘My Name is Michael’, een gloednieuwe flitsende show voor het hele gezin. Ze gaan daarin op zoek naar zowel een jonge als een volwassen Michael Jackson, die perfect in de huid kunnen kruipen van de legendarische poplegende.

De lat ligt zeer hoog voor de kandidaten. Hun illustere voorbeeld was immers opmerkelijk veelzijdig. Hij kreeg een uitmuntend als zanger, als danser en als entertainer. Wie wil meedoen aan ‘My Name is Michael’ moet dan ook alle hits van hem kunnen zingen zoals hij dat deed en daarnaast moeten ze ook fantastisch kunnen performen. Kortom, ze moeten in staat zijn om de magie van Michael Jackson weer tot leven te brengen en het publiek te beroeren, zoals hun held dat deed.
 
ABC

Het traject dat de kandidaten van ‘My Name is Michael’ afleggen, loopt over vijf weken. In de eerste twee afleveringen krijgen we een mix van indrukwekkende, opzienbarende en aandoenlijke audities te zien. Deze prestaties worden beoordeeld door een vierkoppige vakjury, die vanuit hun eigen achtergrond hun aparte accenten leggen.

De Amerikaanse topchoreograaf Dan Karaty – die we de voorbije maanden leerden kennen als jurylid in ‘So You Think You Can Dance’ – herkent door zijn samenwerking met o.m. Britney Spears en Kylie Minogue als geen ander de echte dansers en performers. Dan windt er evenmin doekjes om dat Michael Jackson een belangrijk bron van inspiratie is geweest in zijn carrière en bovendien heeft hij de wereldster persoonlijk gekend.

Muzikale duizendpoot Ronny Mosuse is niet alleen een bewonderaar van de King of Pop, hij weet hoe het is om op te groeien in een muzikale familie. Hij zal zich toespitsen op de vocale kwaliteiten van de kandidaten.

Musicalproducent Albert Verlinde – die we kennen van ‘Op zoek naar Maria’ – is een meester in het detecteren van ruwe diamanten en weet wat het is om met kinderen en volwassenen te werken. Het vierde jurylid is de Nederlandse zangeres Berget Lewis en zij stond zo’n tien jaar geleden in het voorprogramma van Michael Jackson in de ArenA in Nederland.

THRILLER

De volwassen kandidaten, die het best presteren tijdens de audities, snijden daarna een nieuw hoofdstuk aan waarin ze onder andere een fysieke metamorfose ondergaan. De beste kindsterrren uit de audities volgen ondertussen verschillende workshops. Voor enkelen onder hen gaat het avontuur verder.

De grote finale, die live wordt uitgezonden vanuit Vilvoorde, geeft een podium aan de volwassen kandidaten en de kinderen. De vakjury en kijkers imponeren en de magie van Michael Jackson tot leven brengen, daar draait het om want slechts één volwassene zal uitverkoren worden om –samen met de kinderen uit de finale- de hoofdrol te vertolken in de theatertributeshow ‘My Name is Michael’, die in Vlaanderen en Nederland zal draaien.
 
AFLEVERING 1: DE AUDITIES

Het Midi Theater in Tilburg is de arena van de audities voor ‘My Name is Michael’. De mini-Michaels en de volwassen deelnemers die de sneeuw en ijzel getrotseerd hebben om hier te komen, hebben al preselecties zonder camera’s doorstaan en moeten vandaag de vierkoppige professionele jury –choregraaf Dan Karaty, muzikale duizendpoot Ronny Mosuse, zangeres Berget Lewis en producent Albert Verlinde- overtuigen dat zij hét talent zijn waarnaar er gezocht wordt. Een zware opdracht, want de jury moet groen licht geven voor zowel zang, dans als Michael Jackson-uitstraling om verder te kunnen gaan in dit avontuur.

Er staat dan ook veel op het spel, want slechts 1 volwassene maakt kans op de hoofdrol in de tributeshow ‘My Name is Michael’. De kinderen hebben meer geluk, want vijf meisjes en/of jongens zullen mekaar afwisselen tijdens de voorstellingen in de theaters in Vlaanderen en Nederland.  

Alle kandidaten –jong en oud, meisjes & jongens en vrouwen & mannen, blank en gekleurd- zijn aangestoken door het Michael Jackson-virus en halen alles uit de kast om goed te presteren tijdens hun auditie. Verschillende onder hen hebben hulpstukken -zoals een hoed, bretellen en handschoenen- meegebracht voor deze performance. Het neemt niet weg dat de zenuwen gespannen blijven.  

Tijdens de audities wordt de jury verbaasd, verrast en ontroerd door zowel de mini-Michaels als de volwassenen. Koen Wauters en Nicolette Van Dam volgen de prestaties in de coulissen samen met de familieleden van de kandidaten, en delen in vreugde en teleurstelling. Ze vertoeven ook in de wachtruimte, waar ze polsen naar de band van de deelnemers met Michael Jackson, een top opstellen van de favoriete Michael Jackson-moves en zich onderdompelen in de ambiance.

‘My Name is Michael’ : de audities op zaterdag 9 januari 2010 om 20.40.DOSSIER: My Name is Michael (vtm & RTL 4)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

We zien hoe België tussen maart en eind september 2020 evolueerde van wanhoop naar hoop en weer terug. Met de eerste besmettingen, een lockdown, de exit-strategie in fases met nieuwe verstrengingen én versoepelingen tot de verklaring van kersvers premier De Croo: 'Dit land kan zich geen tweede lockdown veroorloven'.

'Op Slot', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:45
  Journaallus
  09:00
  Herfstbeelden
 • 00:10
  Canvaslus
  09:00
  Herfstbeelden
 • 06:20
  Stoppeltje
  06:30
  Tik Tak
 • 06:25
  Trolls: The Beat Goes On!
  06:45
  Lost in Oz
 • 02:45
  Geen uitzending
  06:45
  Masterchef Australia
 • 01:00
  Zenderonderbreking
  11:10
  Sturm der Liebe
 • 02:05
  Geen Uitzending
  11:40
  The Living Daylights
 • 06:25
  Maya!
  06:50
  Denver: De allerlaatste dino
 • 06:00
  Joe
  10:30
  Zenderonderbreking
 • 01:05
  Geen uitzending
  07:15
  Winters grillen
 • 01:10
  Geen uitzending
  07:10
  Cold Case
 • 06:00
  NRJ Get Up
  10:00
  LOOP Play6
 • 01:40
  Zenderonderbreking
  07:40
  Property Brothers
 • 06:20
  De Chalet, Hollandse Maatjes
  07:05
  Likoké On Tour
 • 20:55
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 06:00
  Nog even soezen
  07:00
  Goeiemorgen morgen
 • 06:25
  Zelf gedaan, goed gedaan
  06:35
  Terras 1
 • 06:00
  Institutionele Zaken - Studio Commissie
  18:00
  50 jaar Vlaams Parlement
 • 05:55
  ATP Finals Turijn
  09:20
  Galatasaray - Marseille
 • 06:00
  Father Brown
  06:45
  New Tricks
 • 06:25
  Storage Hunters
  08:05
  Will & Grace
 • 06:09
  MAX Geheugentrainer
  06:30
  NOS Journaal (ochtend)
 • 06:08
  Tijd voor MAX
  07:00
  NOS Journaal met gebarentolk
 • 04:49
  TekstTV
  06:30
  Pingu