Vrouw die nog nooit van Erik Van Looy hoorde in 'Van Algemeen Nut'

woensdag 20 maart 2019
Foto: Eén - © VRT 2019

Heel Vlaanderen kent Erik Van Looy als succesvolle filmregisseur en populaire tv-presentator, behalve Lucrèce Maenhout.

Doet die kroane toe! Lucrèce Maenhout speelde mee in de kortfilm De douche. 'Etienne, doet die koane toe!', was de enige tekst die ze uitsprak. Naast alle hilariteit van de opnames, ontdekt Steven 16 jaar later een ecologische boodschap in de kortfilm. Vrijdag 22 maart is het Werelwaterdag en daarom zet Steven de boodschap van Lucrèce graag extra dik in de verf.


Erik Van Looy als vakidioot
Steven ontdekt in het VRT-archief dat Erik Van Looy een echte vakidioot was. Voor het filmprogramma 'Première' interviewde Erik begin jaren ’90 filmsterren als Anthony Hopkins, Mel Gibson en Warren Beatty. De nogal knullige poging om intellectuele vragen te stellen, doen Steven de wenkbrauwen fronsen.

'Ik had de neiging te laten zien dat ik slim was. Ik zocht moeilijke woorden op in het woordenboek, vertaalde ze en pakte er dan mee uit. In de hoop dat die acteurs zouden zeggen: straffe gast', lacht Erik Van Looy. De vakidiote vragen die Erik stelt, zijn zo onbegrijpelijk dat de filmsterren niet weten wat te antwoorden. Dat zorgt voor zo'n gênante stiltes, dat Erik met het schaamrood moet toegeven: 'I'm falling still for a moment'.

De penismobiel van Wim
Enkele afleveringen geleden lanceerde Steven een omroep naar de bestuurder van de penismobiel. Nu is hij terecht! Wim De Ceuster geeft tekst en uitleg bij z’n opvallende constructie in een anti-raketbetoging in 1983. En ook over de spelfout in de bijbehorende slogan 'geeen gelul'.

'Ik heb het ontwerp aan de toog bedacht. Een piet met twee ballen. De ene met de vlag van de Russen, de andere met die van de Amerikanen', vertelt Wim De Ceuster.

'Van Algemeen Nut', donderdag 21 maart om 20.35 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers