Vrouw bedankt brandweermannen op originele wijze in 'Helden van Hier: Door het Vuur'

dinsdag 14 november 2017
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2017

Een ploeg van de Gentse brandweer rukt uit voor een woningbrand in Mariakerke. 'Als je de straat inrijdt en je ziet dikke zwarte rook, dan weet je dat het erg is', zegt brandweerman Klaas. En dat is het inderdaad.

De brand is ontstaan in de garage, maar als de bluswagens toekomen, staat ook de rest van de woning in brand. Na het blussen, blijkt dat het huis veel schade heeft opgelopen. De brandweermannen doen hun uiterste best om zoveel mogelijk spullen van de bewoonster en haar zoons te redden.


Een maand later komt de vrouw de brandweermannen bedanken en heeft ze een verrassing bij: de ijskar. 'Het is het minste dat ik kan doen. Ik ben jullie geen 100, maar 1000 keren dankbaar. Jullie zijn helden', zegt ze met tranen in de ogen. Het initiatief wordt door adjudant Patrick en zijn collega’s op prijs gesteld: 'We weten dat ons werk gewaardeerd wordt, maar het doet plezier dat het eens op deze manier getoond wordt.'

Een jongeman is volgens getuigen in het water bij de Gentse jachthaven terechtgekomen en komt niet meer boven. Kapitein Joris vreest het ergste: 'Iemand die drie minuten geen zuurstof heeft, loopt hoogstwaarschijnlijk hersenschade op. Wij moeten vijf minuten rijden om tot aan het dok te geraken. Als de persoon niet boven is gekomen in tussentijd, is de kans heel klein dat hij het overleeft.' De duikers springen in het water om de jongeman te zoeken.

Een thuisverpleegster krijgt geen antwoord wanneer ze aanbelt bij een 93-jarige vrouw. De brandweer wordt opgeroepen om de deur open te breken, maar daar stopt het werk niet. Wat oorspronkelijk een technische interventie was, blijkt al snel een sociaal probleem te zijn. En ook ambulanciers Marlies en Marjo laten zich van hun meest menselijke kant zien. Een man met een drankprobleem zorgt voor een moeilijke thuissituatie. 'Dit was geen medisch, maar een sociaal probleem. Het was een schreeuw om hulp. En dan bieden wij een luisterend oor.'

'Helden van Hier: Door het Vuur', woensdag 15 november om 21.15 bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers