Van 8 naar 7 danskoppels in 'Sterren Op De Dansvloer'

donderdag 19 januari 2006

Afgelopen vrijdag nam "Sterren op de Dansvloer", het nieuwe VTM-dansprogramma dat gepresenteerd wordt door Francesca Vanthielen en Jacques Vermeire, een sterke start.

Meer

dan een miljoen Vlamingen waren er getuige van hoe onze bekende landgenoten Natalia, Dina Tersago, Evi Hanssen, Wendy Van Wanten, Pim, Sam Gooris, Gène Bervoets en Gilles De Bilde samen met hun professionele danspartner hun beste beentje voorzetten om hun standard- of Latin American-dans tot een goed einde te brengen én de professionele jury te overtuigen.


Die keek met haviksogen toe, noteerde elke misstap, nam geen blad voor de mond tijdens de beoordeling van de prestatie en gaf onderstaande punten.
  1. Dina Tersago en Wim: 30
  2. Evi Hanssen en Guy: 30
  3. Wendy Van Wanten en Aerjen: 26
  4. Gilles De Bilde en Martine: 25
  5. Natalia en Pascal: 23
  6. Gène Bervoets en Inge: 20
  7. Sam Gooris en Ellen: 16
  8. Pim en Daisy: 14

In de 2de aflevering van "Sterren op de Dansvloer", die rechtstreeks wordt uitgezonden op VTM, moeten Evi Hanssen en haar danspartner Guy, Natalia en haar danspartner Pascal, Gilles De Bilde en zijn danspartner Martine, en Pim en zijn danspartner Daisy de quickstep dansen.

En dat is de vrolijkste van de ballroomdansen. Tijdens de quickstep lijkt het of de dansers elegant op hete kolen dansen. De twee voeten komen vaak tegelijk van de vloer los. De quickstep is door al het springwerk een fysiek zware dans. De dansers kunnen maar beter sterke enkels hebben want naast de sprongen staat snel bewegen en draaien centraal bij de quickstep.

Voor Dina Tersago en haar danspartner Wim, Wendy Van Wanten en haar danspartner Aerjen, Sam Gooris en zijn danspartner Ellen, en voor Gène Bervoets en zijn danspartner Inge staat de Latin-American rumba op het programma.

De rumba is de enige slow bij de Latijns-Amerikaanse dansen. Het is een sensuele liefdesdans waarin het spel van aantrekken en afstoten tussen man en vrouw een belangrijke rol speelt. Verleidelijke poses, hitsige heupbewegingen en heel wat wervelende draaibewegingen bepalen deze uitdagende dans. In de rumba zijn verleidelijke gezichtsuitdrukkingen niet verplicht.

De prestaties worden beoordeeld door de professionele juryleden Anouchka Balsing, Rony Daelmans, Jan Geerts en Davy Brocatus. Maar vanaf deze week is het laatste woord voor de kijkers. Zij en zij alleen bepalen welke koppels ze in de volgende liveshow van "Sterren op de Dansvloer" willen weerzien en voor welk dansduo het avontuur is afgelopen. De danskoppels zullen er dan ook alles aan doen om het publiek te overtuigen met gratie en sierlijkheid.

Tijdens de verwerking van de stemmen brengt Hooverphonic zijn nieuwe "No more sweet music".

'Sterren Op De Dansvloer', vrijdag 20 januari om 21.15 uur op VTM.

DOSSIER: Sterren op de Dansvloer (VTM)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Wozniak krijgt groen licht om opnieuw aan de slag te gaan. Hij en Harlee bekomen nog steeds van hun bijna-doodervaring. Ondertussen worden ze naar een gruwelijke plaats delict gestuurd, die bezaaid ligt met mysteries.

'Shades Of Blue', om 23.25 uur op VTM 3.

Dossiers