Uitslaande woningbrand in slotaflevering 'Helden van Hier: Brandweer Antwerpen'

woensdag 11 april 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

De voorbije weken volgden bijna 600.000 kijkers – goed voor een marktaandeel van 23,2% (VVA 18-54, live+uitgesteld) – de interventies van Brandweer Zone Antwerpen in nieuwe afleveringen van 'Helden van Hier'.

In de slotaflevering op donderdag 12 april rukken de ploegen nog één keer uit om enkele vlammenzeeën te trotseren. Ze worden opgeroepen voor een uitslaande woningbrand, die zo fel woedt dat één van de brandweermannen op meerdere plaatsen brandwonden oploopt.


'Ik wilde de brand aanvallen, maar op dat moment vloog er een stuk van het valse plafond naar beneden', doet korporaal Garry zijn verhaal. 'Boven ons hoofd zag ik één grote vlammenzee. Dat brengt meteen temperaturen van 500 à 600 ° C met zich mee. Onhoudbaar, zelfs voor ons als brandweermannen. We zijn eigenlijk een beetje moeten vluchten voor ons leven en dachten even: dit komt niet goed. Dit is sowieso één van de warmste branden die ik al heb meegemaakt. Na de interventie heb ik mijn vrouw en kinderen een hele dikke knuffel gegeven.'

In de laatste aflevering van 'Helden van Hier' krijgt de brandweer ook een oproep binnen voor CO-intoxicatie, waarbij een vrouw en haar 2 kinderen mogelijk gevaar lopen. 'Bij CO-intoxicatie is snelheid cruciaal. Elke minuut kan van tel zijn', klinkt het. De brandweermannen- en vrouwen snellen ook naar een tweede woningbrand en worden opgeroepen voor een vreemde geur en rookontwikkeling uit een schouw.

'Helden van Hier: Brandweer Antwerpen', donderdag 12 april om 21.40 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ 2 logo

De jonge Sadie heeft een ongelukkige kindertijd gekend bij haar extreem strenge grootouders. Wanneer ze eindelijk weer wordt herenigd met haar moeder, is ze niet van plan haar geluk door iemand te laten verstoren.

'Mommy's Little Murderer', om 20.15 uur op CAZ 2.

Dossiers