'Telefacts Zomer': de jongen zonder benen die Formule 1-piloot wil worden

maandag 12 augustus 2019
Foto: VTM - © DPG Media 2019

Op zeventienjarige leeftijd verliest Billy Monger zijn beide onderbenen bij een verschrikkelijke crash tijdens een wedstrijd in de raceklasse Formule 4. In plaats van de moed te verliezen, pakt de Britse tiener de draad meteen weer op.

'Ik droom ervan om ooit Formule 1-piloot te zijn, maar dat is geen enkele gehandicapte coureur op dit niveau gelukt', zegt Billy Monger.


Het is het begin van een zwaar gevecht. Zijn bolide moet aangepast worden, maar zijn talent en stuurvaardigheid is hij niet kwijt. Nog geen elf maanden later wordt hij derde in zijn eerste Formule 3-race. Billy wordt een inspiratie voor veel mensen. Zijn ijzersterke mentaliteit en eeuwig positivisme spreken tot de verbeelding van velen. 'Mijn leven is toen niet gestopt, alleen veranderd'. Hij groeit uit tot een nationale Britse held en ook zijn chirurgen zijn onder de indruk van de weg die hij op korte tijd aflegt: 'Vanaf het eerste moment begon hij grapjes te maken. Hij maakte het zo gemakkelijk voor de hulpverleners. Ik zag hem alleen maar lachen. Dat is onvoorstelbaar, maar het is echt waar', zegt chirurg Tom Rowlands.

'Telefacts Zomer', dinsdag 13 augustus om 22.45 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Lerares Claire is al een tijdje single en helpt met plezier drie vriendinnen met het organiseren van hun huwelijk, die alle drie in dezelfde maand plaatsvinden. Ze heeft het dan ook erg druk en geeft bovendien een zomerstage op Blue Island. Het is dan dat ze Tom leert kennen, de kapitein die haar en de leerlingen naar het eiland moet brengen met zijn boot.

'Sailing Into Love', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers