'Sterren op de Dansvloer' (VTM): de dansduo's

donderdag 18 januari 2007

Op vrijdag 19 januari start VTM met de tweede reeks van het dansprogramma 'Sterren Op De Dansvloer'. Dat kon je eerder al lezen op TV-Visie. In dit stuk stellen we ook nog eens de dansduo's uitgebreid aan je voor. Meer over 'Sterren Op De Dansvloer' lees je in het speciale TV-Visie dossier.

<


STRONG>PIET HUYSENTRUYT & MARTINE JOTTAY
Piet Huysentruyt genoot zijn opleiding in de hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Na zijn studies werkte hij in verschillende binnen- en buitenlandse restaurants met gerenommeerde chefs, voor hij zelf een restaurant opende. Zijn culinair meesterschap werd omgezet in een Michelin-ster. Enkele jaren geleden verhuisde Piet met zijn gezin naar Frankrijk, waar in Les Vans het restaurant 'Le Lutin Gourmand' opende. Afgelopen najaar deed hij zijn eethuis van de hand om meer tijd te hebben voor zijn gezin en voor nieuwe televisie- en andere projecten. De kleurrijke topkok is zeven dagen op zeven te zien op VTM: in het weekend lost hij in 'SOS Piet' de meest verschillende kookproblemen op bij de kijkers thuis en op weekdagen verwent hij de smaakpapillen in 'De Perfecte Keuken'. Naast televisiekok is Piet Huysentruyt ook auteur van een hele reeks succesvolle kookboeken.

Martine Jottay is zes wanneer ze klassieke balletles gaat volgen bij Maurice Béjart in het conservatorium in Brussel. Van het klassiek ballet stapt ze over naar het ballroom-dansen. Daar vindt ze haar grote passie. Met haar man Guy danst ze over de hele wereld: van Moskou over Sint Petersburg tot in Utah, Tokyo en Denemarken. Het danskoppel verzamelt een hele reeks titels. Zowel in de latin, standard als in de allround-discipline zijn ze 16-voudig Belgisch kampioenen. Ze werden meermaals kampioen in de Benelux, behaalden de tweede plaats in de Europa Cup Allround en dansten de finale op het wereldkampioenschap Allround Professionals. Net als haar echtgenoot Guy is Martine een gewaardeerd jurylid tijdens internationale danscompetities.

SANDRINE & GUY JOTTAY
Sandrine maakt haar televisiedebuut in "Idool 2004", de muzikale talentenjacht van Koen en Kris Wauters. Hoewel ze net niet de finale haalt, blijven haar stem en charisma niet onopgemerkt en wordt ze beloond met een platencontract. Haar eerste single 'Goosebumps' is meteen een hit en haar debuutalbum 'That's Me' wordt overladen met superlatieven. Intussen staan op haar schouw een TMF- en Zamu-Award. De kijker die deze soullady met big band aan het werk wil zien, moet zeker eind januari naar Hasselt afzakken, waar ze tijdens de "Big Band Special 2007" het podium deelt met o.m. Tony Hadley, Ali Campbell, Chaka Khan en Udo. Deze ravissante jongedame heeft sinds 'Idool 2004' ook presentatie-ervaring opgedaan: bij het digitaal kanaal VTMzomer en op de weide van 'Big Brother'. Sandrine gaat dus geen enkele uitdaging uit de weg. Ook die niet van 'Sterren op de Dansvloer'.

Guy Jottay is zeven wanneer hij zijn eerste danscursus volgt. Het is meteen grote liefde en hij wordt een gediplomeerd dansleraar. Hij gaat drie jaar lang in Londen wonen om zich verder te specialiseren in de latin en standard. Guy verzamelde een hele rist titels samen met zijn echtgenote Martine en dat in latin, standard en in de all round discipline. Guy is nu zelf internationaal jurylid tijdens internationale kampioenschappen en hij geeft les in zijn dansschool Dancepoint.

MATHIAS COPPENS & NICKY VERNIEUWE
Mathias Coppens presenteerde de afgelopen weken de televisiehit 'Beauty & de Nerd'. Daarvoor ging hij samen met zijn neef Dieter de uitdaging aan om in 100 dagen en met elk 100 dollar op zak van de Zuidpool naar de Noordpool te trekken, en was hij de gastheer van o.a. 'Houd de Dief!' en 'De Slechtste Chauffeur van Vlaanderen'. Vanaf midden januari ruilt Mathias de microfoon voor dansschoenen. Hopelijk heeft hij evenveel succes als zijn jongere broer Staf, die afgelopen najaar de schaatsbaan trotseerde en de winnaar werd van 'Dancing On Ice'.

Nicky Vernieuwe doet al sinds haar vijfde aan ballet. Vanaf haar vijftiende breidt ze haar dansterritorium uit en maakt ze zich de latin, standard- en formatiedanspassen eigen. Nicky stoot al snel door als latin amateur en later ook als professioneel danseres. Zo werd ze derde in het Belgisch kampioenschap Latin in 2004. Nicky runt haar eigen dansstudio, waar ze zelf traint en lesgeeft.

VALERIE DE BOOSER & AREND VANDEVELDE
Valerie De Booser werkte al verschillende jaren als model voor ze op JIMtv de programma's 'Clip Request' en 'JIMlist 40' presenteerde. In 2004 huwde ze met Koen Wauters en samen hebben ze een dochter, Zita, en een zoontje, Nono. Valerie richtte haar aandacht drie jaar lang op haar gezinnetje. Maar nu is het tijd voor wat afleiding: dansen! Valerie danst graag, maar stijldansen is een totaal nieuwe ervaring voor haar. Ze kijkt vooral uit naar de latin-dansen.

Arend Vandevelde zet zijn eerste danspassen op z'n vijfde, trekt op z'n negende naar het Stedelijk Instituut voor Ballet in Antwerpen en danst sinds zijn achttiende de meest uiteenlopende stijlen met de Argentijnse Tango als zijn specialiteit. Als leraar, danser en choreograaf heeft Arend flink wat podiumervaring opgebouwd. Zo verleende hij zijn medewerking aan verschillende tv-programma's en producties, gaf hij les aan gedetineerden en danste hij in tal van shows waaronder "Alladin, de musical". Arend is zevenvoudig Belgisch kampioen Argentijnse Tango en Freestyle showdance en behaalde finaleplaatsen op Europese- en Wereldkampioenschappen van de IDO (International Dance Organisation). Samen met zijn danspartner Daisy Croes veroverde hij een vierde plaats op het WK Tango en samen werden ze Belgisch Kampioen bij de Profs.

MARLENE DE WOUTERS & WIM GEVAERT
Marlène de Wouters kan bogen op een rijk gevulde televisiecarrière. Deze ex-tennisster en moeder van drie stond in 1989 mee aan de wieg van VTM, eerst als omroepster en later als presentatrice. Ze was de gastvrouw van o.a. "Eén uit Duizend", "De Eeuwige Strijd", "Marlène" en "Marlène Exclusief". Ze mocht vijf keer een 'Gouden Oog' in ontvangst nemen voor haar televisiewerk. In 2002 maakte Marlène de overstap naar SBS. In 'Sterren op de Dansvloer' zal ze haar beste beentje voorzetten in het stijldansen.

Wim Gevaert wordt op zijn twaalfde besmet met de stijldansmicrobe. Samen met zijn zus Els verovert hij een plaats in de finales van zowat alle Europese en Wereldkampioenschappen. Wim en Els winnen zelfs de prestigieuze 'Blackpool in Youth', een danscompetitie voor dansers jonger dan 21. Later rijft Wim met zijn ex-partner Inge heel wat amateur-titels binnen. Eind jaren tachtig worden ze Europese finalisten in het latin dansen. In 1989 kaapt het koppel de titel van vice-wereldkampioen weg in de allround discipline bij de amateurs. De grote internationale erkenning krijgt Wim als hij wordt uitgenodigd om met zes andere werelddansers op te treden tijdens het Blackpool dansfestival.

HERBERT FLACK & ELLEN EKKART
Herbert Flack is een veelzijdig acteur die zonder moeite de theaterplanken afwisselt met de film- en de televisiesets. 'Don Juan', 'Salieri', 'Diamant', 'Koko Flanel', 'Amadeus' en 'Aspe' zijn slechts enkele van de vele producties waarin Herbert heeft geschitterd. Herbert is een vurige fan van de Britse versie van 'Sterren op de Dansvloer'. Hij is dan ook ontzettend blij dat hij het nu allemaal zelf mag meemaken.

Ellen Ekkart volgt de klassieke danscarrière: een basisopleiding klassiek ballet om dan over te stappen naar de ballroom en Latijns-Amerikaanse dansen. Ellen wordt zes keer Belgisch kampioen in het formatiedansen Latin. Als amateur-danser haalt ze het hoogste niveau in Latijnse dansen met haar danspartner Johan Huygh. Ze nemen deel aan Europese en aan Wereldkampioenschappen in Oostenrijk, Polen, Litouwen, Zweden, Noorwegen en Duitsland. Als danseres werkt Ellen samen met o.m. Walter van Beirendonck, Marc Bogaerts, Alain Platel, Robert Groslot en Pol Van Assche. Ellen betreedt ook de minder traditionele danspaden: hip hop en freestyle.

CATHERINE MOERKERKE & PASCAL MAASSEN
In februari 2004 begint Catherine Moerkerke als nieuwsanker bij VTM. Voordien werkte de journaliste op de nieuwsredactie en nam ze het ochtendnieuws voor haar rekening. Wanneer Birgit Van Mol in 2005 met bevallingsverlof gaat, neemt Catherine de presentatie van Het Nieuws om 19u00 over. Sinds de zomer van 2006 is Catherine ook het gezicht van het actualiteitenmagazine "Telefacts". De nieuwsanker zal niet alleen op de dansvloer staan, want ze is zwanger van haar eerste kindje.

De Nederlander Pascal Maassen begint op zijn dertiende met dansen en stort zich eind jaren negentig met succes op de danscompetitie. Hij wordt meervoudig finalist bij het Nederlands Kampioenschap 10-dans en wint verschillende internationale danswedstrijden ballroom en latin. De Nederlandse dansbond stuurt hem naar wedstrijden in de Baltische Staten, Rusland, Israël, Bulgarije, Tsjechië, Frankrijk en België. Hij voegt in die landen heel wat overwinningen aan zijn palmares toe. Pascal is intussen vijf jaar dansleraar bij Clara Lamar en geeft les stijldansen (10–dans), salsa, Argentijnse tango en streetdance.

PIETER LORIDON & DAISY CROES
Pieter Loridon speelde als professioneel basketballer twaalf jaar bij Antwerp Giants, Okapi Aalst en Gent. In januari 2006 kondigt hij zijn vertrek aan. Momenteel speelt Pieter bij de BBC Kangoeroes in tweede nationale. Hij legt zich ook toe op allerhande projecten samen met de stad Antwerpen en creëert nieuwe initiatieven rond sport & lifestyle. Pieter ziet de uitdaging om te stijldansen helemaal zitten. Het schrikt hem hoegenaamd niet af om nieuwe bewegingen aan te leren, die totaal anders zijn dan de basket-moves.

Daisy Croes is afgestudeerd aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen. Ze geeft les in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Koersel en bij Dansstudio Footlights in het RitmoCenter in Hasselt, waar ze sinds enkele jaren samen met Arend Vandevelde ook de Argentijnse Tango aanleert. Sinds 1999 leidt Daisy ook de balletschool Harlekijn in Lummen. Op Daisy's palmares staan o.a. de titels van vice Europees Kampioen Professional South American Showdance (2003) en Belgisch Kampioen Argentijnse Tango (2005). Vanaf september 2004 legt Daisy zich samen met Arend Vandevelde toe op de Argentijnse Tango. In 2005 verovert ze met hem de Belgische titel én de 4de plaats op het Wereldkampioenschap.

DOSSIER: Sterren op de Dansvloer 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

Mr. Bean is het sombere weer in Londen beu en pakt zijn koffers. Onderweg naar het mondaine Cannes, krijgt de eeuwige kluns het gezelschap van de vroegrijpe zoon van een Roemeense regisseur en een eerzuchtige actrice. In Cannes vindt op dat moment het jaarlijkse filmfestival plaats. Mr. Bean wordt er door sommigen aangezien als een kidnapper, maar anderen lijken in hem een succesvol regisseur te herkennen. Zal Bean achter slot en grendel belanden of keert hij terug naar huis met de Gouden Palm?

'Mr. Bean's Holiday', film uit 2007 met Rowan Atkinson, om 21.45 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:20
  Herhaling late Journaal
  09:00
  Zomerbeelden
 • 00:05
  Canvaslus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 20:55
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:30
  Geen Uitzending
  06:05
  Thomas de Trein
 • 02:10
  Geen uitzending
  07:15
  Een huis vol
 • 01:30
  Onderbreking
  11:30
  Sturm der Liebe
 • 02:40
  Geen Uitzending
  12:50
  Midnight Run
 • 20:25
  VTMKIDS nachtloop 2022
  05:40
  Brandweerman Sam
 • 01:00
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 02:25
  Geen uitzending
  06:40
  De Wereld op je Bord
 • 00:15
  Geen uitzending
  08:50
  Bones
 • 02:30
  MacGyver
  04:50
  LOOP Play6
 • 00:50
  Geen uitzending
  08:50
  Dr. Phil
 • 03:35
  De smaaktoerist
  04:05
  Op hete kolen
 • 21:05
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 01:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 03:47
  Prefab betonpanelen
  04:02
  Mijn tuin
 • 04:00
  Binnenlands Bestuur - Studio Commissie
  17:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 04:00
  Kantine
  06:45
  Mauve.
 • 03:35
  The Split
  04:35
  Shakespeare & Hathaway - Private Investigators
 • 03:55
  Millionaire Matchmaker
  04:40
  Family Guy
 • 02:51
  NOS Journaal (laat)
  05:55
  Nederland in beweging
 • 00:54
  Nieuwsuur
  07:00
  NOS Journaal met Gebarentaal
 • 02:56
  TekstTV
  05:32
  Tom