'Sterren Op De Dansvloer': van 6 naar 5

donderdag 8 februari 2007

Voor Piet Huysentruyt en zijn professionele danspartner Martine is afgelopen vrijdag het doek gevallen over 'Sterren op de Dansvloer'. De professionele jury zag te weinig tango, was niet onder de indruk van Piets voetenwerk vond zijn vrolijke uitstraling niet passen bij de tango. De kijkers hielden er dit keer dezelfde mening op na. Pierre, le danseur, nam het verdict zeer sportief op en zette met een enthousiaste 'dive' een punt achter zijn dansavontuur.

D


e jury was wel te spreken over de tango van nieuwsanker Catherine Moerkerke en die van presentatrice Marlène de Wouters. Rony Daelmans prees het voetenwerk van Catherine en Jan Geerts apprecieerde het dat Marlène in de statische bewegingen reageerde op haar danspartner. Beide dames werden beloond met 30 punten, de hoogste score van de 3de liveshow.

In de 4de aflevering van 'Sterren op de Dansvloer', die zoals altijd rechtstreeks wordt uitgezonden, moeten Valerie De Booser, Herbert Flack en Pieter Loridon samen met hun professionele danspartners de slow foxtrot dansen. Voor deze ballroom dans is een goed evenwichtsgevoel nodig en een voortdurende beheersing van de trippelende passen in combinatie met de vloeiende rijzende en dalende bewegingen. Elegantie is het codewoord bij de slow foxtrot.

Pieter Loridon en zijn danspartner Daisy konden met hun jive de jury vorige vrijdag niet overtuigen. Annouchka vond dat de dansende basketter veel te "gecrispeerd" was en Davy Brocatus sprak over 'de minste dans'. En dat vertaalde zich in de punten. Het duo wil dit geen tweede keer meemaken, maar past de slow foxtrot bij het temperament van Pieter? En bij dat van Valerie en Herbert?

Op het programma van Catherine Moerkerke, Mathias Coppens en Marlène de Wouters staat de paso doble. Dit is de dans van het stierengevecht en de dansvloer wordt dan ook omgetoverd tot een Spaanse corrida. In de paso doble zit een flinke snuif flamenco. Het is pure dramatiek met trotse wandelpassen op de hielen, gestamp met de voeten en fijne handbewegingen.

Catherine en Marlène hebben al bewezen dat ze passioneel kunnen dansen. De paso doble zou dan ook gesneden koek voor hen moeten zijn, op voorwaarde dat ze als echte furies de dansvloer onveilig maken. Ook Mathias Coppens is vastbesloten om alles te geven in dit vierde hoofdstuk van het dansavontuur.

Tijdens het dansen worden de duo's begeleid door de live-band, die dit keer arrangementen brengt van 'Cancion del mariachi' van Los Lobos en Antonio Banderas tijdens de paso doble van Mathias Coppens & Nicky, 'I just wanna make love to you' van Etta James tijdens de slow foxtrot van Valerie De Booser & Arend, 'El gato montes' van Gran Orquest Manuel Penella tijdens de paso doble van Marlène de Wouters & Wim, 'Tainted love' van Paul Young tijdens de slow foxtrot van Herbert Flack & Ellen, 'Theme from James Bond' van Moby tijdens de paso doble van Catherine Moerkerke & Pascal, en 'Big spender' van Shirley Bassey tijdens de slow foxtrot van Pieter Loridon & Daisy.

De kijker die swingend aan de 4de liveshow van 'Sterren op de Dansvloer' wil beginnen, kan op www.vtm.be terecht voor reportages over dansprestaties, backstage-interviews, achtergrondinfo bij de dansstijlen, wallpapers, de rapporten van de juryleden, enz. En VTMText reserveert pagina 810 voor 'Sterren op de Dansvloer'.

iWatch, de on demand-service van VTM, biedt o.a. elke show aan om te herbekijken, samen met '101 Vragen aan de BV's' of hun leukste momenten uit het VTM-archief.

'Sterren op de Dansvloer', vrijdag 9 februari om 21.20 uur op VTM.

DOSSIER: Sterren op de Dansvloer 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

De succesvolle spoedarts Vanessa Turner woont al enkele jaren in Los Angeles. Dit jaar wil ze de kerstdagen voor het eerst sinds lang nog eens bij haar familie doorbrengen en ze keert terug naar haar geboortestadje. Daar krijgt ze te horen dat haar vader Bruce, een huisarts, besloten heeft om zijn praktijk stop te zetten. Stilletjes hoopt hij dat Vanessa de praktijk zal verderzetten. Bovendien krijgt Vanessa opnieuw gevoelens voor haar grote jeugdliefde Mitch. Dit alles plaatst haar voor een groot dilemma: terugkeren naar Los Angeles en daar een mooie promotie binnenhalen, of in haar geboortedorp blijven en een nieuw leven opbouwen.

'The Christmas Cure', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers