'Sterren Op De Dansvloer': van 4 naar 3

woensdag 21 februari 2007

Op vrijdag 23 februari 2007 staan Catherine Moerkerke, Marlène de Wouters, Mathias Coppens en Pieter Loridon voor de loodzware opdracht om zich dansend een weg te banen naar de halve finale van 'Sterren op de Dansvloer'.

A


lle BV's en hun professionele danspartners worden in deze liveshow twee keer op de dansvloer gevraagd, elk voor een standard- en een latin-dans die ze nog niet eerder in de wedstrijd hebben gebracht.

In het dansboekje van Mathias Coppens en Nicky en van Catherine Moerkerke en Pascal staan de slow foxtrot en de chachacha. De slow foxtrot lijkt kinderspel, maar is de moeilijkste van alle ballroomdansen. De dansers moeten immers op de langzame maat van de muziek hun elegante bewegingen perfect onder controle houden. De chachacha is vooral een ondeugende dans met het betere heup- en billenwerk, en veel synchrone en parallelle bewegingen. Toch raken de dansers mekaar nauwelijks aan. Ingehouden passie dus.

- Mathias Coppens & Nicky dansen de slow foxtrot op 'Orange coloured sky' van Natalia en de chachacha op 'Ain't no other man' van Christina Aguillera.

- Catherine Moerkerke & Pascal dansen de slow foxtrot op 'Moondance' van Michael Buble en de chachacha op 'Daddy' van Della Reese.

- Marlène de Wouters en Wim hebben de chachacha en de quickstep op hun programma staan. Tijdens de quickstep komt het er voor het duo op aan om als het ware elegant op hete kolen te dansen en vrolijkheid uit te stralen. Hopelijk hebben Marlène en Wim sterke enkels, want naast de sprongen staan snel bewegen en draaien centraal bij deze standard-dans.

- Marlène de Wouters & Wim dansen de chachacha op 'Baila Moreno' van Zucchero en de quickstep op 'Wonderwall' van Paul Anka.

- Pieter Loridon en Daisy moeten de paso doble en de Engelse wals dansen. Tijdens de Engelse was moeten ze zich van hun meest romantische kant tonen en harmonieus en gratieus over de dansvloer glijden. Bij de paso doble is dramatiek het codewoord. Trotse wandelpassen op de hielen, gestamp met de voeten en fijne handbewegingen maken deze dans compleet.

- Pieter Loridon & Daisy dansen de paso doble op 'Viva! Paso Doble' en de Engelse wals op 'I belong to you' van Eros Ramazotti.

De dansprestaties worden naar goede gewoonte gewikt en gewogen door gemiddeld 1.022.627 kijkers thuis en in de studio beoordeeld door Anouchka Balsing, Rony Daelmans, Jan Geerts en Davy Brocatus. Zij kijken met haviksogen toe, noteren elke misstap en nemen tijdens hun beoordeling geen blad voor de mond om dan tijdens het moment suprême hun punten te geven.

Op de webstek van 'Sterren op de Dansvloer' kan je terecht voor interviews, achtergrondinfo bij de danskoppels en dansstijlen, fotogalerij en reportages.

VTMText reserveert pagina 810 voor 'Sterren op de Dansvloer'. En iWatch, de on demand-service van VTM, biedt o.a. elke show aan om te herbekijken, samen met '101 Vragen' aan de BV's of hun leukste momenten uit het VTM-archief.

'Sterren Op De Dansvloer', vrijdag 23 februari om 21.20 uur op VTM.

DOSSIER: Sterren op de Dansvloer 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Zuur. De ultieme confrontatie tussen de met zuur verminkte Kim en haar ex-vriend, draaideurcrimineel Jurgen. Die laatste hoopt zo op strafvermindering, Kim hoopt echter op iets heel anders. Wraak, hier en nu. - 2055. '2055' leeft al 40 jaar in een instituut dat de mogelijkheid biedt uit eigen wil in isolement te leven. De deur naar het zonlicht kan hij vrijwillig openen. Op een dag wordt hij verrast door een reparateur aan de andere kant van het glas, hij komt de telefoons aan de wand nakijken. Het komt tot een gesprek. Hoe reageert '2055' na 40 jaar isolement op een gefilterde mensenstem? Heeft hij nog gevoelens wanneer hij in iemands ogen kijkt? - Nadja. Wie van ons droomt er niet van een andere, betere versie van zichzelf? En wat als net die versie je een bezoekje brengt in de gevangenis?

'Lockdown', om 21.25 uur op Eén.

Dossiers