'Sterren Op De Dansvloer' alle duo's moeten 2 x dansen

donderdag 16 februari 2006

Op vrijdag 17 februari 2006 staan Dina Tersago, Evi Hanssen, Natalia en Gilles De Bilde voor de loodzware opdracht om zich dansend een weg te banen naar de halve finale van "Sterren op de Dansvloer".

A


lle BV's en hun professionele danspartners worden in deze liveshow twee keer op de dansvloer gevraagd, elk voor een standaard- en een latin-dans die ze nog niet eerder in de wedstrijd hebben gebracht.

In het dansboekje van Dina Tersago en Wim staan de slow foxtrot en de jive. De slow foxtrot lijkt kinderspel, maar is de moeilijkste van alle ballroomdansen. De dansers moeten immers op de langzame maat van de muziek hun elegante bewegingen perfect onder controle houden. Bij de jive zijn dan weer schokkende heupbewegingen en felle, snelle uithalen met de knieën een must. En daar zou voor Dina wel eens het schoentje kunnen wringen, want zij kampte vorige week al met een pijnlijke blauwe knie…

Evi Hanssen en haar danspartner Guy, en Gilles De Bilde en zijn danspartner Martine hebben beiden de rumba en de tango op hun programma staan. Bij beide dansen is het belangrijk om passievol uit de hoek te komen. Bij de rumba moeten de dansers het spel van aantrekken en afstoten tussen man en vrouw overtuigend brengen. Tijdens de tango moeten ze ook dramatiek in hun houding en danspassen leggen: arrogante poses, scherpe hoofdbewegingen en korte, snelle bewegingen zijn dan ook een must.

Natalia en haar danspartner Pascal moeten de rumba en de Engelse wals dansen. Tijdens de Engelse wals moeten Natalia en Pascal zich van hun meest romantische kant tonen en harmonieus en gratieus over de dansvloer glijden. De bewegingen zijn dan ook rond en zacht, maar door het voortdurend rijzen en dalen en het vele draaien is de Engelse wals zeer afmattend en fysiek zwaar.

De dansprestaties worden naar goede gewoonte gewikt en gewogen door gemiddeld 1.160.800 kijkers thuis en in de studio beoordeeld door Anouchka Balsing, Rony Daelmans, Jan Geerts en Davy Brocatus. Zij kijken met haviksogen toe, noteren elke misstap en nemen tijdens hun beoordeling geen blad voor de mond om dan tijdens het moment suprême hun punten te geven.

'Sterren Op de dansvloer', vrijdag 17 februari om 21.15 uur op VTM.

DOSSIER: Sterren op de Dansvloer (VTM)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Wozniak krijgt groen licht om opnieuw aan de slag te gaan. Hij en Harlee bekomen nog steeds van hun bijna-doodervaring. Ondertussen worden ze naar een gruwelijke plaats delict gestuurd, die bezaaid ligt met mysteries.

'Shades Of Blue', om 23.25 uur op VTM 3.

Dossiers