Start tweede seizoen 'Mijn Restaurant' : 1 winnaar, 1 restaurant

maandag 2 maart 2009

Vanaf 3 maart 2009 schuiven we weer met z'n allen aan tafel voor de nieuwe reeks van 'Mijn Restaurant!'. Welk duo ziet dit jaar zijn levensdroom in vervulling gaan? De strijd barst los in Kortrijk, Sint-Niklaas, Turnhout, Diest en Sint-Truiden.

P


as op het ogenblik dat ze hun sleutel overhandigd krijgen, ontdekken de vijf duo's in welke stad ze hun droom kunnen waarmaken. Terwijl zij hun panden ontdekken, kijkt de jury op een originele manier mee. Meteen zien ze welk vlees ze in de kuip hebben…

Chris en Wendy uit Antwerpen hebben drie kinderen. Hoe doe je dat als je restaurant in Turnhout is, en je huis in Mechelen? De passie die Chris heeft voor zijn beroep als chef-kok is niet te versmaden en drijft het koppel dan ook naar een grensverleggende ervaring. Bovendien zien zij het programma als de ultieme kans om te tonen wat ze allemaal in hun mars hebben. Zij krijgen de mogelijkheid om van een voormalige arbeidsrechtbank in Turnhout een uniek restaurant te maken.

Broer en zus Ben en Dominique uit Oost-Vlaanderen zijn allebei zeer ondernemend, maar geen van hen is een professionele kok. Dit zal er hen echter niet van weerhouden om de Zuid-Franse keuken naar Sint-Niklaas te brengen en er alles aan te doen om hun ultieme droom te realiseren. Met het wondermooie pand aan de grote markt kunnen ze alle richtingen uit.

Rebekka en Deborah uit Vlaams-Brabant zijn twee enthousiaste zussen, maar zijn ze ook goed in organiseren? Aan hun zelfvertrouwen zal het alvast niet gelegen hebben. Zij gaan voor een internationale keuken met een vrouwvriendelijke en verfijnde knipoog. In het charmante Diest krijgen zij de sleutel van een beschermd monument. Het pand ligt op één van de gezelligste markten van Vlaanderen en biedt tal van mogelijkheden.

Claudio en Gaëlle uit West-Vlaanderen zijn verliefd, knap, maar ook héél jong... Claudio heeft wel al heel wat ervaring als chef-kok en Gaëlles natuurlijke charme en spontaniteit zijn niet te onderschatten wapens. Zij krijgen de sleutel van de Oude Dekenij, een prachtige herenwoning, die het tekort aan klasserestaurants in Kortrijk kan doen vergeten.

Ann en Tom uit Limburg lijken alles te kunnen relativeren met humor. Ann staat stevig in haar schoenen en twijfelt geen seconde aan haar kookkwaliteiten. Ze is assertief en draagt het hart op de tong. De dynamische Tom is klaar voor een nieuwe uitdaging en droomt ervan om maître te worden in zijn eigen restaurant. Ze willen een eerlijke, klassieke keuken brengen in een trendy, eigentijds kader. Het Oude Bogaardenklooster in Sint-Truiden doet meteen wegdromen en ademt een sfeer van genieten uit.

Maar nog voor de koppels de kans krijgen om teveel weg te dromen, krijgen ze een verrassende mededeling van Rani… Deze keer worden de regels nog harder! Wie eruit gestemd wordt moet z'n restaurant DEFINITIEF sluiten. Heropening achteraf is niet mogelijk, zelfs niet op eigen kosten. Het is alles of niets: 1 winnaar, 1 restaurant!

En onmiddellijk begint de wedstrijd: de duo's krijgen amper 24 uur de tijd om het mission statement van hun restaurant te bezorgen aan de jury. Hoe zien ze de naam van hun zaak? De menukaart? Het interieur? Het is de start van een maandenlange strijd. Wie een goede indruk maakt kan z'n basisbudget stevig aandikken met extra prijzengeld...

En alsof dat nog niet genoeg is, krijgen de koppels onverwacht een persoonlijke brief van Peter Goossens, met alweer een opdracht! Peter is er duidelijk niet minder streng op geworden...

'Mijn Restaurant!', vanaf dinsdag 3 maart 2009 om 20.35 uur, elke dinsdag en donderdag op vtm.

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Zuur. De ultieme confrontatie tussen de met zuur verminkte Kim en haar ex-vriend, draaideurcrimineel Jurgen. Die laatste hoopt zo op strafvermindering, Kim hoopt echter op iets heel anders. Wraak, hier en nu. - 2055. '2055' leeft al 40 jaar in een instituut dat de mogelijkheid biedt uit eigen wil in isolement te leven. De deur naar het zonlicht kan hij vrijwillig openen. Op een dag wordt hij verrast door een reparateur aan de andere kant van het glas, hij komt de telefoons aan de wand nakijken. Het komt tot een gesprek. Hoe reageert '2055' na 40 jaar isolement op een gefilterde mensenstem? Heeft hij nog gevoelens wanneer hij in iemands ogen kijkt? - Nadja. Wie van ons droomt er niet van een andere, betere versie van zichzelf? En wat als net die versie je een bezoekje brengt in de gevangenis?

'Lockdown', om 21.25 uur op Eén.

Dossiers