Sofie Dumont maakt in 'Goe Gebakken' heerlijke ontbijtkoeken klaar

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Toch maken we niet altijd voldoende tijd vrij om de dag met een volle maag te starten, waardoor die maag rond een uur of tien vervaarlijk begint te grommen. Ladychef Sofie Dumont wil alle VT4-kijkers op het juiste pad brengen. In een speciale ontbijtaflevering van 'Goe Gebakken' toont ze zondag hoe je een luxueus ontbijt met rozijnenkoeken, briochebrood en speciale wentelteefjes op de ontbijttafel kunt zetten. Of lekker in bed opeten natuurlijk, als je iemand wil verrassen.
Briochebrood, rozijnenkoeken en wentelteefjes van stokbrood
In de aflevering van zondag 18 september maakt Sofie Dumont brioche. Dat is een zacht luxebrood met Franse uitvinders. Het smaakt heel erg naar boter en eieren, en is daardoor uiterst geschikt voor een uitgebreid zondags ontbijt. De rozijnenkoeken die Sofie de kijker leert maken, worden gemaakt met bladerdeeg. Iedereen die dat al eens heeft proberen te maken, weet dat het niet gemakkelijk is. Maar Sofie belooft dat de drie stappen in haar recept altijd lukken! En voor al het oudbakken (stok)brood dat je nog in je kast vindt, heeft Sofie een oplossing. 'Maak er gewoon wentelteefjes van. Of verloren brood. Of gewonnen brood. Allemaal hetzelfde, als het maar goe gebakken is...'
Zevende druk voor 'Goe Gebakken boek'
Het 'Goe Gebakken boek' is intussen aan zijn zevende druk toe. 30.000 exemplaren gingen reeds over de toonbank. Bakkend Vlaanderen apprecieert duidelijk Sofie's recepten en tips en gaat met haar boek aan de slag in eigen keuken. Sofie Dumont werd in 2009 bekend als Lady Chef of The Year en runt als chef kok restaurant hotel Les Eleveurs in Halle. Ze werkte 4 jaar bij de gerenommeerde Brusselse patissies Wittamer, en leerde er de knepen van het vak. Desserts zijn haar passie!
'Goe Gebakken', zondag 18 september om 17.55 uur en vrijdag 23 september om 19.25 uur op VT4.