Sandra Bekkari sluit haar jaar af in familiaal gezelschap

zondag 2 december 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

Sandra Bekkari sluit van maandag 3 tot vrijdag 7 december haar 'Open Keuken'-jaar in stijl af. Ze maakt niks dan gezonde gerechten met een feestelijke toets.

Vieren doet ze niet alleen, want Sandra krijgt twee echte familiemannen over de vloer: 'Familie'-acteurs Kürt Rogiers en Peter Bulckaen.


Op maandag 3 december ontvangt Sandra Kürt Rogiers en zet ze meteen de toon met peanut butter jelly donuts met appel-gemberconfituur, een heerlijk recept voor een familiebrunch of gewoon bij de koffie. Ze maken ook langoustines met champignons, artisjok en een mousselinesausje.

Dinsdag 4 december trekken Sandra en Peter Bulckaen eerst de vegetarische kaart met een origineel voorgerecht: witlofwafels met roquefort. Daarna gaat Sandra wild met haar chiquere versie van een coq-au-vin: fazant met een portosausje en appel-tijmrösti’s.

Ook Sinterklaas wordt tijdens deze feestelijke week niet vergeten. Woensdag 5 december staat helemaal in het teken van de komst van de goedheiligman. Mandarijntjes en wortels te veel? Sandra gaat ermee aan de slag en serveert een wortelsoep met mandarijn en sint-jakobsvruchten. Samen met Peter geniet ze bovendien van een speculaas latte en huisgemaakte pepernoten.

Op donderdag 6 december verwent Sandra Kürt met een stukje wilde zalm met hasselbackpatatjes en venkel en klinken ze met een warme ananascocktail.

De week sluit Sandra op vrijdag 7 december af met twee feestelijke ingrediënten, kalkoen en chocolade, gecombineerd in één gerecht! Ze serveert kalkoen met chocoladesaus en artisanale groentekroketjes en als dessert een kaastaart met rood fruit. 'Smakelijk en tot volgend jaar!', lacht Sandra.

Op het menu:

Maandag 03/12: Peanut butter jelly donuts & langoustines
Dinsdag 04/12: Wafels van witlof & fazant met portosaus en appel-tijmrösti's
Woensdag 05/12: Wortelsoep met mandarijn & speculoos latte en pepernoten
Donderdag 06/12: Wilde zalm met hasselbackpatatjes en venkel & ananascocktail
Vrijdag 07/12: Kalkoen met chocoladesaus & kaastaart met rood fruit

'Open Keuken met Sandra Bekkari', elke weekdag om 18.00 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

In de vroege jaren 1960, in volle Koude Oorlog, moeten CIA-agent Napoleon Solo en KGB-spion Illya Kuryakin samenwerken wanneer er een mysterieuze organisatie opduikt die het broze nucleaire machtsevenwicht tussen hun beider naties wil destabiliseren.

'The Man from U.N.C.L.E', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers