Rob op staatsbezoek in 'Robland'

donderdag 20 april 2006

Rob Vanoudenhoven wil koning worden van zijn eigen land. De inval in Gingelom is slecht afgelopen, dus pakt Rob het anders aan. Na de vlag en het volkslied is zijn eerste prioriteit een bevolking vinden. Het territorium zal dan wel volgen: waar de meeste Robianen wonen, daar zal Robland komen.

E


n de nieuwe aanpak werkt: de Robiaanse staatsburgers stromen massaal binnen en ze zijn ondertussen al met 60.000.

De website van Robland kan de toevloed nauwelijks aan, maar ondertussen werkt de koning druk verder aan de uitbouw van zijn land.
 
Deze week legt hij zijn allereerste staatsbezoeken af. Op zoek naar advies van en voor een echte leider, reist hij af naar Polen. Daar krijgt hij waardevolle tips van BP (Bekende Pool) Lech Walesa. Vervolgens wordt hij door royalty-experte Kathy Pauwels klaargestoomd om zijn eerste royale staatsbezoek af te leggen. Hij heeft immers een afspraak met de prins van Seborga, en als kersverse koning moet Rob het protocol nog onder de knie krijgen. Of hem dat ook lukt, is natuurlijk een andere vraag!

Maar koning Rob vergeet ook het gewone volk niet: hij gaat de allereerste Robiaanse staatsburger verrassen en recruteert ook zijn ministerraad. Dina Tersago mag van Rob minister van Landbouw worden en atlete Elodie Ouedraogo minister van Lopende Zaken.

Bij de zoektocht naar de fundamenten voor Robland komt hij dan weer heel ongewoon volk tegen. Aan de andere kant van de oceaan botst hij namelijk op een groepje gevaarlijke dames die er vrij radicale ideen op na houden

In de studio wordt het doen en laten van Rob op de voet gevolgd door de ministers van Staat Louis Tobback, Mark Eyskens en Annemie Neyts.

'Robland', zondag 23 april om 20.45 uur op VTM.

DOSSIER: Robland

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers