Onverbiddelijke Knockouts bepalen de 8 finalisten van 'The Voice Senior'

donderdag 20 december 2018
Foto: RTL 4 - © RTL 2018

'The Knockouts zijn wreed, want nog voor ik mijn teamleden goed en wel ken, moet ik de helft al laten gaan. Ze hebben maar anderhalve minuut om zich te bewijzen en that's it'.

Dana Winner weet wat er op het spel staat in de Knockouts van 'The Voice Senior'. Die gloednieuwe ronde volgt op de Blind Auditions, waar vorige week meer dan een miljoen mensen naar keken.


In de Knockouts moeten de talenten met slechts één zelfgekozen nummer hun coach overtuigen om hen een finaleplaats te geven. De eerste twee talenten van elk team kunnen na hun individueel optreden plaats nemen in de twee rode finalezetels. Veilig zitten ze daar evenwel niet, want ze kunnen na elk nummer van de volgende twee kandidaten opnieuw uit die stoelen gewipt worden. Uiteindelijk zullen 8 finalisten, 2 per team, aantreden in de grote finale op vrijdag 28 december. Maar wedstrijd of niet, de sfeer zit snor bij de senioren. Met hun golden oldies zorgen ze voor een warme, nostalgische start van de kerstvakantie.

Team Helmut mag vrijdag de spits afbijten. De temperatuur in de studio wordt meteen de hoogte ingejaagd met I Just Want To Make Love To You. Rita (65, Herzele) kiest dus opnieuw voor een nummer van Etta James. 'Rita kan ongelofelijk uithalen met haar stem en daar is deze song perfect voor', legt haar coach de nummerkeuze uit. Het blijft hitsig in de studio met You Can Leave Your Head On van Joe Cocker, gebracht door ex-profvoetballer James (61, Oostakker). Martine (60, Hofstade) ontroerde in de Blind Auditions met Les Yeux De Ma Mère van Arno. Vrijdag gaat ze opnieuw voor een Franse chanson met Mon Mec à Moi van Patricia Kaas. De 64-jarige Harry (Mechelen) grijpt zijn moment met het toepasselijke This Is The Moment van René Froger. Dat doet hij deels in het Nederlands, 'zodat de boodschap nog beter kan binnenkomen'.

Nadien is het aan team Dana om zich te smijten in de Knockouts. Lou (62, Kapellen) imiteert het liefst van al Joe Cocker, maar zoekt zijn nummer dit keer buiten zijn comfortzone. Hij wendt zijn jarenlange ervaring als producer aan om uit te pakken met een eigen, jazzy bewerking van Roxanne van The Police. Mariette (78, Leopoldsburg) kiest met Waar Zijn Al Die Bloemen Toch? van Conny Vandenbos opnieuw voor een beladen nummer, dit keer over de Tweede Wereldoorlog. 'Voor mij draait muziek om emo en Mariette raakt me keer op keer', zegt een trotse coach. Willy (67, Koekelare) voelt zich naakt zonder zijn gitaar op het podium. Hij pakt die dit keer mee voor de feelgoodsong On The Wings Of A Nightingale van Everly Brothers. Michels (63, Gosselies) hoge noten konden alle coaches bekoren tijdens de Blind Auditions. Vrijdag gaat hij opnieuw de hoogte in met een Franse versie van Unchained Melody van The Righteous Brothers.

Maurice (63, Essen) is de eerste van team Walter die zijn kans waagt voor een finaleplaats. Hij swingt erop los met Dreamlover van Bobby Darin. Alain (66), Brusselaar in hart en nieren, kan het niet laten om ook tijdens The Knockouts een nummer in zijn geliefd dialect te brengen. Dit keer steekt hij Walking Blues van Robert Johnson in een aanstekelijk Brussels jasje. John Leo (66, Geel), die een voorkeur heeft voor Nederlandstalige nummers, zingt vrijdag Help Yourself van Tom Jones. En dat brengt de nodige zenuwen met zich mee. Kan hij zijn anders rotsvaste stem onder controle houden? Wie durft te stellen dat de seniors oude stramme knarren zijn, wordt van het tegendeel bewezen door Karel (60, Aalst). Vol overgave en met tonnen energie zingt hij de oorwurm Hook Line and Sinker van Smiley Lewis.

Team Natalia sluit vrijdag af. John (67, Aalst) hoopt bij zijn coach te scoren met de wereldhit Still Got The Blues van Gary Moore, toevallig één van de lievelingsnummers van Natalia. 'Het moet er dus boenk op zijn', zegt ze. De 66-jarige François (Lier) deed in de Blind Auditions 'een Sinatrake'. Hij gooit het dit keer over een andere boeg met Jennifer Jennings van Louis Neefs. Viviane (Gent) is met haar 78 jaar één van de oudste kandidaten, maar aan energie ontbreekt het haar allerminst. Geen Édith Piaf dit keer voor haar, wel een nummer van een andere Franse held: For me Formidable van Charles Aznavour. De pittige Lommelse Miet (61) laat ten slotte haar rockstem gelden op Maria van Blondie. Ze is ambitieus: 'Het dak moet eraf'.

'The Voice Senior', vrijdag 21 december om 20.35 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

In deze special blikt Eén terug op de Ronde van Vlaanderen van 2019. Ploegwagens, jury-wagens en moto's, de regie en de techniek, de persverantwoordelijken Guy en Willy, ex-coureur Léon van Bon... Samen met alle commentatoren vertellen zij het verhaal van 'De Ronde 103'. We volgen de koers door de ogen van de vader van Iljo Keisse, die in zijn afgeladen café 'De Karper' samen met de klanten naar de koers kijkt. Adri van der Poel, vader van Mathieu, volgt de koers als waterdrager. Hij ziet hoe zijn zoon valt en hoe hij zich heroïsch terugvecht naar de kop. Met tot slot toch teleurstelling wanneer zijn zoon net niet wint. En tenslotte is er de semi-onverwachte winnaar, Alberto Bettiol, die door een slim plan van zijn ploeg en met de hulp van een sterke Sep Vanmarcke de koers wint.

'De Ronde 103', om 21.30 uur op Eén.

Dossiers