Nieuwe reeks 'Steracteur Sterartiest' start vrijdag

dinsdag 6 november 2007

Op vrijdag 9 november start de langverwachte tweede reeks van 'Steracteur Sterartiest' op Eén. Vanaf dan gaan Katja en Thomas twaalf weken lang op zoek naar dé opvolger van Stan Van Samang. Aan de start schitteren dertien fonkelnieuwe steracteurs. Slechts één van hen schopt het tot sterartiest en strijkt zo €25.000 op voor het goede doel.

V


oortaan is er ook een 'Steracteur Sterartiest' op radio Donna: elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur, vanaf 10 november, ontvangt 'ervaringsdeskundige' Sofie Van Moll de afvaller van de avond voordien op Eén.

'Steracteur Sterartiest' op Eén
De prestaties van de steracteurs worden gewikt en gewogen door de vernieuwde vakjury: Geena Lisa, Bart De Pauw en Henny Huisman. Uiteraard krijgen de kijkers thuis het laatste woord. Want alleen zij beslissen wie doorgaat en welk nummer ze in de volgende aflevering mogen zingen.

De samenstelling voor de eerste week ziet er als volgt uit:
1. Daisy Thys zingt 'It's Raining Men' van The Weather Girls
2. Johan Terryn zingt 'When The Lady Smiles' van Golden Earring
3. Free Souffriau zingt 'Don't Stop Me Now' van Queen
4. Kobe Van Herwegen zingt 'Mack The Knife' van Bobby Darin
5. Cathérine Kools zingt 'Bette Davies Eyes' van Kim Carnes
6. Hein Blondeel zingt 'Stuck In The Middle' van Stealer's Wheel
7. Britt Van Der Borght zingt 'Que Sera Sera' van Doris Day
8. Mattias Van de Vijver zingt 'Sadness' van Stash
9. Eline Demunck zingt 'You Had Me' van Joss Stone
10. Geert Hunaerts zingt 'Mistify' van INXS
11. Mark Tijsmans zingt 'Something Beautiful' van Robbie Williams
12. Viv Van Dingenen zingt 'Luka' van Suzanne Vega
13. Guillaume Devos zingt 'Dancing On The Ceiling' van Lionel Richie

De lijnen gaan open wanneer alle steracteurs aan de beurt zijn geweest. En door te stemmen, steunen de kijkers niet alleen hun favoriet. Want per stem via sms, telefoon of digibox gaat 10 eurocent naar het goede doel. Aan het einde van de show maken Katja en Thomas bekend welke twee steracteurs het minste stemmen verzamelden. Daarna is het terug aan de kijker. Ze krijgen één week de tijd om één van hen terug in de wedstrijd te stemmen.

Stan keert nog één keer terug
Natuurlijk mag de winnaar van vorig jaar niet ontbreken! Stan keert nog één keer terug. Of liever: nog twee keer. In de show op Eén zingt hij vrijdagavond vanop zijn vertrouwde plek op het podium. En behalve Stan, maken ook de andere steracteurs uit de eerste reeks hun opwachting in het studiopubliek. Stan is ook te gast bij Sofie Van Moll in de eerste aflevering van Steracteur Sterartiest op Donna. Hij komt er zingen en praten over de vorige en de huidige editie van 'Steracteur Sterartiest'.

Steracteur Sterartiest op Donna
In de Donna-versie van 'Steracteur Sterartiest' nodigt Sofie Van Moll de steracteur uit die het bij de voting op Eén niet haalde en de dag ervoor in de jury mocht plaatsnemen. Onder pianobegeleiding van Gilles Dandelooy zal hij (of zij) twee nummers live brengen. Het eerste nummer heeft de afvaller sowieso al ingeoefend maar mocht hij niet brengen tijdens de TV-show. Het tweede nummer wordt een opdracht van de luisteraars. Zij kiezen sms-gewijs welk nummer de steracteur nog moet brengen. De opbrengst van deze sms-actie gaat naar het goede doel waarvoor de steracteur gestreden heeft.

Wekelijks blijft Sofie ook even stilstaan bij de strafste commentaren van de jury. Welke opmerking zindert nog na en wat zijn de gevolgen hiervan. Sofie zalft, berispt of corrigeert.

Verder polst Sofie bij een collega-acteur van de afvaller of de rest van de cast heeft meegeleefd met de wedstrijd en gaat ze op zoek naar de spannendste backstage-verhalen en inside-informatie.

Elke week stelt Sofie ook opnames voor van zingende acteurs in het buitenland. Wie weet krijgen de Donna-luisteraars geen aria te horen van George Clooney of een rockende Tom Cruise.

Op het einde van de uitzending geeft Sofie bovendien het startsein voor de campagneweek van de twee bankzitters. Vrijdagochtend zullen deze twee steracteurs tijdens David in de ochtend trouwens een laatste eindsprint inzetten om stemmen te ronselen om hun hachje te redden.

Omdat er tijdens de eerste tv-show van Steracteur Steratiest, op vrijdag 9 november, nog niemand zijn koffers moet pakken, ontvangt Sofie in haar eerste radioversie op zaterdag 10 november, Stan Van Samang als centrale gast. De winnaar van de eerste editie van Steracteur Sterariest brengt onder begeleiding van Eric Melaerts zijn twee hitsingles in een akoestisch jasje. Hij blikt ook terug op zijn Steracteur-avontuur en laat zijn licht schijnen over de nieuwe lading steracteurs.

'Steracteur Sterartiest', vanaf vrijdag 9 november wekelijks om 20.35 uur na 'Thuis' op Eén.
'Steracteur Sterartiest', vanaf zaterdag 10 november tussen 10.00 uur en 12.00 uur op Donna.

DOSSIER: Steracteur Sterartiest 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chaussée d'Amour' (foto: © TELENET/Vier 2018)

Ludo en Sam ontdekken nieuwe aanwijzingen over wie er twintig jaar geleden betrokken was bij de moord op Allaire. Sylvia en Jérôme kunnen het steeds beter met elkaar vinden en plannen een etentje. Willy doet ondertussen zaken met een Albanese pooier.

'Chaussée d'Amour', om 22.40 uur op VIER.

Dossiers