Nieuwe 'Expeditie Robinson' is survival 'pur sang'

donderdag 27 september 2007

Vanaf zondag 30 september 2007 om 20u20 zijn presentatoren Ernst-Paul Hasselbach en Evi Hanssen op KANAALTWEE te zien in een nieuwe reeks van het spannende 'Expeditie Robinson'. Van de rust op het onbewoonde Maleisische eiland Sribuat blijft weinig over als de kandidaten voor de nieuwe reeks van 'Expeditie Robinson' er worden gedropt.

M


aar liefst 100 expeditieleden beginnen aan deze nieuwe uitdaging en moeten de honger, het ongedierte en de ondraaglijke hitte trotseren. Wie heeft de langste adem en wordt de ultieme Robinson?  

Moederziel alleen wordt de eerste kandidaat, de 30-jarige gevangenisbewaker Kenny, achtergelaten op het onbewoonde eiland. Hij heeft geen idee wat de bedoeling is. Is er al een groep ergens anders bezig? Moet hij misschien een paar weken alleen zien te overleven? In zijn eentje ontdekt hij de twee grote stranden op het eiland, een mysterieuze arena en een brief met een opdracht. Het is aan hem om uit de expeditieleden die nog gaan komen vier kampverantwoordelijken te kiezen. Maar wat hij niet weet, is dat hij moet kiezen uit heel veel expeditieleden.  

Een boot met 99 medekandidaten is onderweg en dat gaat tot een enorme chaos leiden. De honderd kandidaten verspreiden zich meteen over twee stranden. Als het ene kamp de vlotten waarmee men op het eiland is gekomen inpikt, ontstaat het eerste conflict.  

Dat de groep dit keer zoveel groter is, zorgt ervoor dat veel expeditieleden zoekende zijn. Ze weten zich geen raad met de situatie die zo compleet anders is dan ze verwacht hadden en willen soms gewoon meteen terug naar huis. Door middel van democratische bijeenkomsten proberen de kandidaten houvast te vinden en beslissingen door te duwen waardoor hun verblijf duidelijker en makkelijker wordt. Een groot gedeelte van het deelnemersveld werkt keihard om de opdrachten te vervullen terwijl anderen er met de pet naar gooien en liggen te luieren op het strand. Dit roept grote frustraties op binnen de nieuwe Expeditie-samenleving waardoor de gemoederen soms hoog oplopen.  

Meedoen aan de eerste Expeditie Robinson met 100 kandidaten valt velen zwaar. De eerste democratische beslissing, het Robinson-parlement, ... die maken het voor de verantwoordelijken en hun teams een stuk eenvoudiger om hun taken naar behoren uit te voeren. Maar kandidaten die meteen strategische eilandraden of de beruchte Robinson-proeven voor de super-sportievelingen verwachten, komen bedrogen uit. Het is in eerste instantie : 'survival pur sang'.  

Deze 'Expeditie Robinson' telt 13 afleveringen. Gaandeweg wordt de groep alsmaar kleiner. Pas in de tweede helft van het seizoen begint de 'klassieke' Expeditie. De winnaar van deze editie moet in elk geval beschikken over de meeste wilskracht, het grootste uithoudingsvermogen en de sterkste groepsgeest, want dit jaar zijn het uiteindelijk zijn de laatste 10 deelnemers die ter plaatse beslissen wie van hen als beste Robinson wordt verkozen.  

Klik HIER voor een preview

'Expeditie Robinson', vanaf zondag 30 september 2007, wekelijks om 20.20 uur bij KANAALTWEE.
Heruitzending elke donderdagavond na de film (of na LIVE voetbal)

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Uit de Kleren' (foto: VTM 2 - © DPG Media 2021)

Aan de hand van opdrachten en vragen via een scherm leren de kandidaten in 30 minuten elkaar beter kennen. Zullen ze na dat half uur hun kleren weer aantrekken of blijven ze nog wat langer in bed om elkaar nog wat beter te leren kennen? De eerste duo's zijn Tori & Niels, Athita & Dean en Angelo en Femke.

'Uit de Kleren', om 21.45 uur bij VTM.

Dossiers