Nieuwe afleveringen van 'Komen Eten' op VT4

De Vlaamse vooravond met 'Wat een Leven' en 'Huizenjacht' sluit af met gloednieuwe afleveringen van 'Komen Eten'. Dé tv-revelatie van de laatste maanden, gaat een heel voorjaar door. De nieuwe afleveringen starten vanaf 22 februari en de eerste week is uniek! 'Komen Eten' gaat alvast verrassend van start met een 'sterrenweek'.
Vier Vlaamse chefs met een Michelinster achter hun naam nemen het op tegen kapster Peggy. Zet een chef in zijn restaurant en hij heerst als een keizer. Zet een chef thuis in zijn keuken en ontdek in 'Komen Eten' wat er allemaal gebeuren kan.
Voor de vier sterrenchefs is deze kamer quasi onbetreden terrein. Zijn ze nog zo zelfzeker in hun eigen keuken? Zijn ze handig met een oven die ze nog nóóit gebruikt hebben? Weten ze eigenlijk wel waar de keukenmessen liggen in hun eigen keuken? En wat als ze er helemaal alleen voorstaan en geen keukenhulpjes hebben om te commanderen? En zijn ze eigenlijk wel goede gastheren?
MAANDAG 22 FEBRUARI: AXEL COLONNA-CESARI, 37 jaar, Sint Martens Latem, Oost-Vlaanderen
Axel Colonna-Cesari, leidt een 18-koppig team en tovert met glans tot 700 couverts per dag op tafel in de restaurants van Auberge du Pêcheur. De immer vriendelijk en rustig ogende chef heeft ook deze keer de ambitie en de gedrevenheid om te winnen van de andere sterrenchefs, maar hij kijkt er vooral naar uit om te koken in de keuken van zijn eigen huis, want daar komt de chef-kok bijna nooit...
DINSDAG 23 FEBRUARI: BART VANDENHOVE, 27 jaar, Heusden-Zolder, provincie Limburg
Bart Vandenhove is de jonge snaak in het gezelschap. Met zijn 27 jaar is hij de jongste 'Komen Eten'-sterrenchef. Bart richt zijn pijlen op de Belgische productkeuken. Belgen zijn Bourgondiërs die niet alleen van lekker eten, maar vooral ook van een goeie sfeer houden. En dat geldt eveneens voor onze chef-kok zelf. Voor Bart is deelnemen aan 'Komen Eten' niet zozeer een competitie die hij absoluut wil winnen. Hij wil vooral zorgen voor sfeer, plezier en gezellige avonden.
WOENSDAG 24 FEBRUARI: FREDERICK DHOOGE, 33 jaar, Lede-Kruishoutem, provincie Oost-Vlaanderen
Een jonge, energieke rebel. Dat is het minste wat je kan zeggen van Frederick Dhooge, de 32-jarige chefkok van sterrenrestaurant 't Huis van Lede. Geen roots in de horeca-wereld, maar wel een grote passie voor koken, dreef Frederick naar de koksopleiding. Frederick gaat graag de uitdaging aan zijn collega's te tonen wat hij in zijn mars heeft en zal het zeker niet laten zijn gepeperde mening te uiten...
DONDERDAG 25 FEBRUARI: HANS MISERA, 62 jaar, Brugge, Provincie West-Vlaanderen
Hans Danneels, is een 62-jarige sterrenchef op rust, maar deze doorwinterde rot-in't-vak heeft zijn wilde haren zeker niet verloren. Met uitspraken als 'koken is als een vrouw beminnen' en 'koken moet zijn als een orgasme' bezorgt hij de mensen een sensuele, kunstzinnige blik op het horecawereldje. De flamboyante chef-kok heeft dan ook heel wat watertjes doorzwommen voor hij zich ontpopte tot de culinaire kunstenaar die hij tegenwoordig is.
Ondertussen is hij dus niet meer als chef-kok aan het werk, maar wijdt hij zijn leven aan de kunst. Als artiest ontwerpt hij culinaire relikwieën uit materialen die hij in de horeca aantreft, gaande van keukengerei, over verlichtingselementen tot hele keukenkasten. Maar of hij nu aan het werk is als chef-kok of als kunstenaar, steeds krijg je van deze plezierige Casanova een culinair kunstwerk voorgeschoteld.
VRIJDAG 26 FEBRUARI: PEGGY, 38 jaar, Laakdal, provincie Antwerpen
Vorig jaar veroverde kapster Peggy Vlaanderen met haar lach en geweldige kookkunsten in 'Komen Eten'. Ze werd toen ingeschreven door haar partner Luc en haar 2 stiefkindjes.Als één van onze meest besproken winnaars, strijdt zij voor de eer van alle amateurskoks in Vlaanderen. Deze keer echter zal de 38-jarige Peggy uit Laakdal nog veel meer kookkunsten uit de kast moeten halen, wil ze opnieuw de overwinning binnenhalen. Benieuwd of haar sterren-gasten deze keer ook zo snel overtuigd zullen zijn...
'Komen Eten', elke weekdag om 19.50 uur op VT4.