Nieuw bij VT4: 'De Smaakpolitie' met Benny Bax

In het gloednieuwe 'De Smaakpolitie' trekt hygiënist Benny Bax vanaf maandag 4 oktober op kruistocht door Vlaanderen met maar één missie: veilig en lekker eten, zowel buitenshuis als thuis in de eigen keuken. Hij trekt iedere week onaangekondigd naar enkele restaurants met de vraag om in de keuken te mogen rondkijken. Op die manier kan hij vaststellen hoe het er met de hygiëne en de voedselveiligheid is gesteld. Tijdens zijn controles krijgt Benny te maken met vuile pannen, schimmels en ... hardleerse uitbaters, maar daar laat hij zich niet door afschrikken!
Gebaseerd op de succesvolle Nederlandse format met Rob Geus, volgt 'De Smaakpolitie' wekelijks controleur voedselveiligheid en hygiëne Benny Bax op zijn tocht door de Vlaamse horeca. Hij is streng maar correct en hij geeft advies indien nodig. Hij maakt bovendien telkens duidelijk waarom hygiëne van levensbelang is. Benny gaat tot op het bot en roept desnoods de deskundige hulp van het labo in.
Benny Bax
Benny Bax is een geboren Limburger, woont in Neerpelt en is werkzaam als controleur hygiëne en voedselveiligheid bij SGS Belgium te Anwerpen. Hij is pas tevreden als alles proper en veilig is, dan verdient een keuken het keurmerk van 'De Smaakpolitie'.
Aflevering 1: Ketchup die drie jaar over datum is
In de eerste aflevering van 'De Smaakpolitie' trekt controleur Benny Bax naar de Vlaamse kust om te onderzoeken hoe het er met de hygiëne en de voedselveiligheid gesteld is. Het wordt snel duidelijk welke problemen vaak terugkomen: handen wassen met de juiste zeep, en producten in de koelkast en diepvries van een datum voorzien. Sommige restaurantuitbaters luisteren naar de goede raad en opmerkingen van Benny, andere trekken er zich niks van aan. Zo is er een kok die ketchup serveert die al drie jaar over datum is...
'De Smaakpolitie' met Benny Bax, vanaf maandag 4 oktober om 22.10 op VT4.