'Mijn Pop-uprestaurant!': de teams maken zich klaar voor de grote opening

woensdag 1 april 2015

De grote opening van de pop-ups staat voor de deur. In de zesde aflevering van 'Mijn Pop-uprestaurant!' op donderdag 2 april maken de duo's zich klaar voor het moment waar ze al weken naar toeleven.

Burgemeesters Hilde Claes, Bart De Wever en Christoph D’Haese, schepen Johan Vande Lanotte en minister Guy Vanhengel wijden elke pop-up plechtig in en heffen het glas op het duo dat in hun stad zal strijden.


Veel tijd om te feesten hebben de duo's echter niet. De kandidaten moeten de volgende dag fris en monter zijn voor hun eerste echte middag- en avondservice. De sfeer in Aalst is eerder ontspannen. Na de hoge punten van de jury en de positieve commentaren op de repetitiedag, zien Jonas en Fee de eerste dag van de opening helemaal zitten. Fee heeft alles tot in de puntjes voorbereid, maar toch loopt het niet zoals gehoopt. Het zaalteam staat onder druk en heeft moeite om het hoofd koel te houden. Er worden zaken vergeten en enkele glazen sneuvelen…

In Antwerpen heerst er stress bij Mieke en Lieve. Zij hebben dringend een chef nodig en denken die gevonden te hebben met Pieter. Hij heeft echter een probleem en kan de eerste dagen niet aanwezig zijn in de Antwerpse pop-up. Mieke staat er dus alleen voor. Zal ze de service in haar eentje tot een goed einde kunnen brengen?

In Brussel kunnen Miguel en Liselotte nog altijd steunen op hun coach Steven, de vroegere chef van Miguel. Desondanks loopt er heel wat mis bij KET!. Miguel is heel wat bestellingen vergeten, waardoor zijn team het moet redden met wat er voorhanden is.

Dries en Guus hebben hun personeelbestand sinds de sollicitaties kunnen uitbreiden, maar ze komen toch nog volk tekort in de keuken. Dat wil zeggen dat Guus hard zal moeten zwoegen om alle gerechten op tijd op tafel te krijgen. Benieuwd of de sfeer even ontspannen zal zijn als tijdens de generale repetitie.

Met Kurt als nieuwe chef, hopen Thomas en Alexia zich te kunnen herpakken. Toch zit het hen ook deze keer niet mee. De eerste service in BUFF loopt compleet in het honderd. En dat zet Thomas en Alexia aan het denken…

'Mijn Pop-uprestaurant!', donderdag 2 april om 20.35 uur bij VTM.

DOSSIER: Mijn Pop-uprestaurant! II

volledig dossier
mijnpopup

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kleedkamer' - Sydney 2000 (foto: Canvas - © VRT 2020)

Ruben Van Gucht blikt in de schaduw van het Fort van Brasschaat terug op de Spelen van 2000 in Sydney met Filip Meirhaeghe, Gella Vandecaveye, An Simons en Leontien Van Moorsel. In Ethiopië ontmoet Van Gucht meervoudig olympisch kampioen Haile Gebrselassie. De Amerikaanse sprintbom Maurice Greene geeft in Texas een inkijk in het leven van een voormalig olympisch kampioen.

'De Kleedkamer', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers